HUH?! Tijd voor een lesje EHBB met Appie Today!

19 oktober 2018 om 09:00

Je staat voor het bierschap of bekijkt de bierkaart in je favoriete restaurant en het begint je al snel te duizelen. Wij worden natuurlijk heel gelukkig van het alsmaar groeiende bieraanbod, maar voor bierontdekkers kan het nog wel eens overweldigend zijn. Daarom ging Sophie van Appie Today op pad om meer te ontdekken over bier. Bierista Alain helpt haar natuurlijk graag op weg in onze overheerlijke bierwereld!

Eerste Hulp Bij Bier

In de Appie Today-rubriek ‘Huh?!’ gaat Sophie Frankenboer het land door om allerlei foodvragen van de Nederlandse consument te beantwoorden. Dit keer niet food in het bijzonder, maar een vraag over bier!

“Blond, Stout, Dubbel, Tripel, Weizen… Zoveel bieren! Je zou haast vergeten dat je ook gewoon pils kunt halen. De bierkaart is tegenwoordig langer dan de wijnkaart, HUH?! Waarom zijn er eigenlijk zoveel soorten bier?”

Wanneer je de Bierista® Bieropleiding hebt gevolgd weet je natuurlijk meer dan genoeg over het overheerlijk gerstenat en de variaties die daarin te verkrijgen zijn. Maar stel je eens voor dat je werkelijkwaar geen idee hebt wat een IPA, Stout en Porter zijn of dat Witbier voor jou hetzelfde is als een Weizen. Dan maak je graag even tijd voor een lesje EHBB, oftwel Eerste Hulp Bij Bier.

De wondere bierwereld

De eerste stop die Sophie voor deze video maakt is bij Ico van Rheenen, de samensteller van het HOP! Magazine van Albert Heijn. Ico vertelt meer over de huidige biercultuur en de ontwikkelingen die de bierwereld de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Sophie ontdekt al snel dat er voor iedereen een bier is, je moet alleen je smaak leren kennen! Maar hoe ontdek je dan welk bier bij jouw smaak past? Daarvoor schuift ze aan bij onze eigen Alain, aan de bar van Café Camelot in Zutphen. Alain neemt Sophie mee op ontdekking!

Bierista® Bieropleiding

Ben je er dorstig van geworden? Wil je meer ontdekken over bier en jezelf een echte Bierista noemen? Dat kan! Begin vandaag nog aan de Bierista® Bieropleiding en dan heb jij binnen 90 dagen dat felbegeerde bierdiploma aan de muur hangen!

Klik snel verder en ontdek meer over de leukste en lekkerste opleiding van Nederland!