Natasja geniet met volle teugen van Bierfestival HOP Rotterdam

14 augustus 2017 om 13:40

Het is voor mij nooit een straf om naar Rotterdam te gaan, maar met een bierfestival midden in de stad kan het bijna niet mooier.

door Natasja Bokschoten

Op een zonnige zaterdagmiddag kon ik niet anders dan op de trein te stappen naar Rotterdam waar dit jaar het bierfestival HOP werd gehouden in Wijkpark het Oude Westen aan de West-Kruiskade, een relatief jong festival. Zoals alles eigenlijk in Rotterdam is ook dit festival mooi ruim opgezet en zijn de voorzieningen goed geregeld en zijn er zelfs heuse Beer-Olympics.

Extra Special Bitter

Brouwerij Noordt heeft met de Extra Special Bitter een bijzonder bier dat relatief licht is met 5,5% alcohol en dat desondanks de naam doet vermoeden helemaal niet zo bitter smaakt als dat je zou verwachten. Het is een vol en rond bier met tonen van marmelade en een licht bittere nasmaak maar zeer zeker niet overheersend. De brouwer heeft zich laten inspireren door een Engels recept. Zou dit wel aandurven met een saté.

Mo Phi

Bij brouwerij Big Belly uit Breda heb ik me laten verleiden om me eens te wagen aan een Mo Phi. Dit is een lemongrass wheat ale van 4,9%, zeer fris en fruitig en mousserend. Zal het zeker goed doen bij een lichte salade met witte vis.

Jerry Sauertopf

Om echt compleet van uit je dak te gaan, deze Jerry Sauertopf, een berliner weisse van Kompaan uit Den Haag. Zeer fris en zurig met zo’n 3,6% alcohol niet een heel zware jongen maar wat een smaakexplosie! Dit bleekgele bier met weinig schuim is prima in balans. Met de beetje droge afdronk is dit prima te combineren met een stevige pasta salade.

Hijs IPA

En of deze om te hijsen is! Deze IPA van de Drift Brouwers Rotterdam is met zijn oranje-gele kleur, fijn en stevig schuim een genot voor het oog. En na de eerste slok wordt het alleen nog maar beter! Een vol en rond bier, licht zoet en een beetje kruidig en geen extreme bitters maakt het geheel mooi in balans en ‘hijsbaar’. Goed te combineren met haute frituur!

Nooit meer slapen

Het laatste bier is een stout van 8,5% en gebrouwen met koffie. Brouwerij Kaf & Koren heeft dit bier gemaakt in samenwerking met Giraffe koffie die speciaal voor dit bier een blend hebben gemaakt tussen meerdere koffie soorten. De geroosterde mout en de koffie komt zeer sterk naar voren in zowel de geur als de smaak. Dit bier is zonder meer goed te combineren bij een lekkere burger of bij een dessert.

Beer-Olympics

Heb me uiteraard gericht op de bieren maar de beer-olympics zijn wel een vermelding waard! Ben het nog niet eerder tegengekomen, van bierpul schuiven, beerpong als de giant jenga waar je tegenstander bij iedere steen die je verwijdert een slok bier dient te nemen!

Kan ik nog meer over dit festival vertellen? Eigenlijk niet, het was echt zo fantastisch dat ik nauwelijks kan wachten op de volgende editie! Ik zeg nooit meer slapen!!