Hop, hop, hop plukken bij Palm in Steenhuffel!

25 juni 2018 om 08:00

De laatste zondag van augustus is het tijd om de eigen geteelde hop van de Palm brouwerij te plukken. Dit jaar wordt dat voor de zesde keer gedaan, met hulp van bierliefhebbers. Een ervaring die je een keer meegemaakt moet hebben!

Eigen hopteelt

Hop is één van de basis ingrediënten van bier, het zorgt voor smaak, aroma en karakter. Palm startte haar eigen hopteelt in 2011 met 800 hopplanten. Meeplukken is mee genieten van het bier en van het vakmanschap van de hop- en brouwmeester. Het hoppluk event bij Palm is meer dan alleen de hopbelllen van de planten plukken. Er wordt een hoop georganiseerd om het de deelnemers naar de zin te maken. Je kunt natuurlijk de hop plukken maar ook proeven van bieren en gerechten, een fietsroute volgen en het brouwen van dichtbij meemaken.

Ook voor deze editie wordt de pluk gecombineerd met een foodtruckfestival. Aan het hopveld worden vanuit een tiental toffe foodtrucks heerlijke gerechten geserveerd. De chefs werken met de lekkerste lokale en seizoensgebonden producten. In combinatie met de Palm bieren is dit natuurlijk opperst genieten.

Meer dan alleen plukken

Niet-plukkers zijn ook welkom! De hoppluk is namelijk ook een attractie voor diegenen die niet actief aan de pluk deelnemen. Naast de brouwzaal van Palm zal ook Brouwerij De Hoorn HOORN, bekend van Cornet en Arthur’s Legacy, haar deuren openen. De bezoekers zijn daarnaast ook uitgenodigd om een kijkje te nemen in Stoeterij Diepensteyn, de thuishaven van de alom gekende Palm paarden.

Ook dit jaar wordt de Palm Hoppluk gecombineerd met de Highland Games. Volgens de overlevering werden vanaf de 11e eeuw in Schotland, de eerste Highland Games gehouden. Krachtpatsers strijden om de Belgische titel in allerlei proeven zoals paal- en schoofwerpen, hamerslingeren en touwtrekken. Daar wordt ook dit jaar dus weer hard om de titel gestreden.

Wil je hier bij zijn? Registreer je dan even via www.hoppluk.be! Alle activiteiten vinden plaats in het centrum van Steenhuffel, Vlaams-Brabant.