Hoofdpijn bierdrinkers opgelost met Enjoying Beer glazen

14 juni 2016 om 00:01

De sterke groei van het aantal bieren en brouwerijen bezorgt de bierdrinker hoofdpijn. Het is namelijk onmogelijk om van ieder bier een glas in de kast te hebben staan. En hoe doe je dat als je bezoek krijgt? Voor wijn en champagne is er al tientallen jaren een neutraal glas. Vanaf vandaag heeft bier ook zijn eigen glas. De Enjoying Beer-glazen zijn verkrijgbaar bij Blokker.

Fiona de Lange, heeft in samenwerking met glazenproducent Ritzenhoff een serie van drie bierglazen ontwikkeld. De basis voor alle bierglazen is een tulpvorm voor schuim- en aroma behoud. “Als biersommelier puilen mijn kasten natuurlijk uit met glazen en dan heb ik overal slechts één of twee glazen van. Op tafel ziet dat er natuurlijk niet uit. Ook bij vrienden en familie ging keer op keer de kast open met een rood hoofd en moest een bier toch maar uit een ander biermerkglas gedronken worden. Mijn conclusie was dat er echt iets ontbrak.”

Enjoying Beer glazen

De glazen zijn in verschillende verpakkingen en inhoudsmaten beschikbaar. Blokker verkoopt 2-stuksverpakkingen van de bierglazen Blond, Dark en Sparkling met een inhoudsmaat van 25cl. Via de Enjoying Beer website zijn van de drie glazentypes ook 15cl proefglas verpakkingen verkrijgbaar waardoor de bierliefhebber één flesje eenvoudig kan delen.

Blond Bierglas

Blonde bieren hebben een fris karakter met een overhand aan bittere en frisse citrus tonen. Het beste worden deze geschonken in een glas met een lange, slanke hals. Dit houdt de frisheid in het glas en de schuimkraag beter vast.

Dark Bierglas

De volmondige bieren, veelal donker, smaken beter in een breder en rondvormiger bierglas met een wijdere opening aan de bovenzijde. Dit geeft meer ruimte voor de zuurstof, zodat de aroma’s beter vrijkomen.

Fruit- en Sparklingglas

Speciaal voor de frisse/zure fruitbieren, ciders en pils heeft Fiona een nog slanker glas ontworpen om de frisheid van het bier meer te beleven. De frisse/zure aroma’s bereiken direct de neus bij het drinken uit dit glas.

Net als bij wijnglazen geldt dus: Hoe smaller hoe frisser en hoe ronder, hoe voller de smaak.

Het laser gegraveerde ‘e’ mousseerpunt aan de binnenkant van het glas zorgt voor een optimaal behoud van de schuimkraag. Het glas is tevens gedecoreerd met een imitatie gravure ‘Enjoying Blond/Dark/Sparkling’ aan de onderkant van de voet van het glas. Op deze manier is direct duidelijk dat je het juiste glas gebruikt voor het type bier!