Hertog Jan Winterbier is terug van weggeweest!

30 oktober 2018 om 14:00

Na 13 jaar herintroduceert Hertog Jan deze week zijn Winterbier. Van 1 tot en met 4 november kun je het Winterbier exclusief proeven bij de aangesloten locaties van het Genootschap van Hertog Jan.

13 jaar later…

Het is alweer 13 jaar geleden dat er in de Hertog Jan Brouwerij voor het laatst Winterbier werd gebrouwen. Dit Winterbier, waarvan het recept stamt uit de begin jaren 80 is deze week exclusief te proeven bij de aangesloten locaties van het Genootschap van Hertog Jan. Daarna moeten we nog even geduld hebben tot half november. Vanaf dan is het Winterbier ook weer verkrijgbaar in de verschillende horeca en grote supermarkten.

Dertien jaar geleden was de term winterbier nog niet zo bekend in Nederland. Anno 2018 is Winterbier zoals Winter Ale bijna niet meer weg te denken uit het rijtje seizoensbieren. Hoog tijd om tijdens dit koude en gure weer het recept van Hertog Jan Winterbier er opnieuw bij te pakken”, aldus Hertog Jan brouwer Erik.

Goudblond Winterbier

Dit Winterbier is een goudblond bier met een smakelijk fruitig aroma. Ondanks het alcoholpercentage van 8,8% is het een fijn doordrinkbaar bier met een volmondige, zoete en licht bittere afdronk. De kleur van dit bier kan nog wel voor wat verwarring zorgen. Waar andere winterbieren donkergekleurd zijn is het Hertog Jan Winterbier dus een goudblond bier. Lichtblond wel te stellen!

Dit lichtblonde Winterbier is overheerlijk te combineren bij vis- en wildgerechten. Perfect in balans met gebakken witvis of een mooi winters wildgerecht als hazenpeper of konijn. De vettigheid van de vis wordt mooi in balans gebracht door het bier. De fruitigheid en het hoge alcoholgehalte pakken wildgerechten mooi op en brengen een verfrissend tintje aan de vaak sterke smaak van dit soort gerechten.

Haast je dus naar een van de aangesloten locaties van het Genootschap van Hertog Jan. Daar worden de Hertog Jan bieren geschonken zoals de brouwer het bedoelde, met liefde en kunde worden getapt, op de juiste temperatuur en in hun eigen glazen! Klik hier voor de dichtstbijzijnde locatie bij jou in de buurt.