Hertog Jan zet de Grand Prestige volop in de spotlight!

3 november 2018 om 08:00

Dit jaar wordt het kroonjuweel van de Hertog Jan brouwerij uit Arcen al weer voor het derde jaar op rij in het zonnetje gezet tijdens de Hertog Jan Grand Prestige dag. Zaterdag 24 november bruist de brouwerij ter gelegenheid nog even extra van het bierplezier, en iedereen is welkom!

Smaakevolutie ten top

Zo’n 16 jaar geleden ontdekt Hertog Jan’s meesterbrouwer Gerard van den Broek per toeval de smaakevolutie van de Hertog Jan Grand Prestige. Vanaf dat moment zijn de brouwers zich steeds meer gaan verdiepen in de rijping van het bier. De kelder van de brouwerij ligt ondertussen dan ook vol flessen Grand Prestige die wachten op het juiste moment van opening. Sinds 2017 rijpt de brouwerij uit Arcen het bier ook op houten vaten en ook steeds meer liefhebbers rijpen thuis hun verzameling Grand Prestige. 

Grand Prestige Dag

Niet gek dus dat er met al die liefde en passie, sinds een aantal jaar eigen dag voor dit bijzondere bier is uitgeroepen. Dit jaar is de Grand Prestige Dag dus op zaterdag 24 november. Jij kunt het bestaan van dit bijzondere bier en de heerlijke smaakevolutie die het rijpen ervan teweegbrengt mee vieren. Iedereen is namelijk van harte welkom de Hertog Jan Grand Prestige dag te bezoeken. Sluit aan bij het brouwerijbezoek gericht op de Grand Prestige en het rijpingsproces, krijg les over het rijpingsproces in het rijpingslokaal of laat je eigen Hertog Jan Grand Prestige glas graveren. 

Daarnaast kun je ook genieten van allerlei lekkernijen zoals vintage flessen Grand Prestige, Grand Prestige bonbons, kaas en worst. Maar ook je bierkennis wordt getest tijdens een Grand Prestige Pubkwis. Oftewel: een goed gevulde dag voor Grand Prestige bierplezier waar je maar al te graag bij wil zijn! Vanaf 13:00u ben je welkon op het terrein aan de Kruisweg in Arcen en rond 20:00u sluiten de hekken weer.

Reserveer je plekje

Let op: wil je aansluiten bij het brouwerij bezoek? Reserveer dan hier je plekje. De rondleiding is gratis, maar er wordt wel een VOL=VOL procedure gehanteerd. Geen ticket is dus ook geen rondleiding.