Bier & historie tijdens de Beerwalk in Mechelen

23 november 2017 om 10:30

Net zoals Antwerpen, Gent, Brugge en Kortrijk krijgt ook de Belgische stad van de Maneblussers haar eigen BeerWalk waarbij internationale toeristen, bierliefhebbers en groepen verwend worden met een evenwicht tussen bier en historie.

Historische biertocht

Deelnemers aan de BeerWalk gaan 3 uur op ontdekkingstocht om de geschiedenis van Mechelen te proeven aan de hand van haar bierverleden. Uiteraard komen de verhalen van brouwerij Lamot, het begijnhof en hun helende brouwactiviteiten aan bod, maar ook de tientallen huisbrouwerijen die profiteerden van de watertoevoer van Zenne en Dijle worden toegelicht. Vele oude gebouwen in de binnenstad zijn nog stille getuige van deze interessante geschiedenis. Speciaal voor deze historische biertocht is biercoach en historicus Ariël Meeusen gedoken in oude manifesten en boeken, architecturale bronnen en bierstambomen.

Brouwerij Het Anker

Tijdens de wandeling stopt de Mechelen BeerWalk bij vijf pittoreske stadskroegen en volkscafé ’s om onder begeleiding van de gids/zytholoog de smaken te ontdekken van de bieren van brouwerij Het Anker, gekend van zijn internationaal gelauwerd gamma Gouden Carolus bieren. Naast Toerisme Vlaanderen zijn zij de ideale partner van BeerWalk in Mechelen. Zo laten zij iedereen ook actief kennismaken met de Belgische Biercultuur, die pas nog erkend werd als UNESCO Werelderfgoed.

Praktische info Beerwalk

BeerWalk Mechelen start vanaf 1 december op donderdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond (voor groepsaanvragen ook op andere momenten) en is direct online te boeken. Als koppel of met enkele vrienden kan je al een BeerWalk boeken, zelfs individueel kan je inschrijven voor een BeerWalk. Deelname kost €39 per persoon voor een drie uur durende wandeling met persoonlijke gids, vijf biertastings en BeerWalk proefglas als aandenken.

BeerWalk is een initiatief van BVBA The Brewery in Berlaar en is gespecialiseerd in het organiseren van gegidste bierwandelingen in Vlaamse steden.