Stadsbrouwerij Hettingabier gebruikt verse hop uit Zwolle

3 december 2017 om 09:00

8 december wordt het nieuwe bier van de Zwolse Stadsbrouwerij Hettingabier gepresenteerd. Het is het eerste bier dat gebrouwen is met verse hop uit Zwolle.

Streekbier

Aan het begin van het jaar werden 16 hopplanten geplant naast de bio moestuin van zorgboerderij en landwinkel De Huppe. Deze 16 hopplanten gingen een van de vier hoofdingrediënten van het nieuwe bier leveren, namelijk de hopbellen. In september was het dan tijd voor de oogst van de biologische hop. Vrijdag  8 december zullen presenteren Joyce en Focke Hettinga van de Zwolse stadsbrouwerij Hettingabier hun eerste bier met verse Zwolse hop presenteren. De naam is tot dan nog geheim!

Joyce en Focke: “Dit is echt een heel bijzonder biertje. Tussen de oogst van de hop, de productie en het op de markt brengen van het bier zit heel weinig tijd. Net zoals bij de Beaujolais nouveau. De teelt van de biologische hop is een gezamenlijk initiatief van De Huppe, de Zwolse Stadslanderijen en stadsbrouwerij Hettingabier. De gerst is ook afkomstig van een akkerbouwer uit de regio. Het bier is dus met recht een echt streekproduct”.

Geheim

De verse Zwolse hop geeft bier een heel bijzondere smaak. De hop zorgt naast smaak ook voor de houdbaarheid van bier. Het type bier en de naam van het bier is nog geheim. Joyce: “Die gaan we presenteren op 8 december om 15.00 uur bij de De Huppe aan de Kleine veerweg 9. Uiteraard met kaas en worst van De Huppe, want dit bier is wel een feestje waard”. De onthulling van de naam van het bier met verse hop, wordt gedaan door Stadsomroeper Peter Vader.

Weten wat je drinkt

“Wij hechten veel waarde aan het gebruik van regionale grondstoffen voor onze bieren. Ook de consument wil steeds vaker weten waar de grondstoffen vandaan komen. Dat kunnen we met deze hopteelt en dit speciale bier gewoon laten zien. Na de oogst van de hop was er vroeger een oogstfeest. Daarom maken we van de presentatie van het bier, het type en de naam gewoon een soort oogstfeest, net als vroeger. Namens Wilma en Alfons van De Huppe heten we de liefhebbers van speciaal bieren van harte welkom”.

Meer over Hettingabier lees je hier!