Hettingabier brouwt Zwols bier met lokale ingrediënten

21 januari 2018 om 08:00

De Zwolse Stadbrouwerij Hettingabier brouwt het eerste echte bier van Zwolle. Met verse hop van eigen oogst en gerst van een akker uit de buurt is ‘The IPA of the East’ sinds kort een feit!

De behoefte om een echt Zwols bier te brouwen bestond al langer bij Joyce en Focke Hettinga van Hettingabier in Zwolle. Het stel hecht veel waarde aan het gebruik van grondstoffen uit de regio. Niet alleen omdat zij dat zelf belangrijk vinden voor hun bieren, ook omdat de consument steeds vaker vraagt waar de grondstoffen vandaan komen. “Dat kunnen we met onze eigen hopteelt dus gewoon direct laten zien!”, aldus de brouwers.

The IPA of the East

Direct naast de biologische moestuin van kaasboerderij De Huppe hebben afgelopen zomer 16 hopplanten in volle glorie hun groei doorgemaakt. In september kon de hop dan ook al geoogst worden. Ook de gerst werd van een akker in de buurt van Vroomshoop gehaald. Na het verzamelen van de ingrediënten was het dan eindelijk zo ver, The IPA of the East kon gebrouwen worden. Het is een bijzonder bier geworden en het gebruik van de verse, eigen hop geeft het bier een herkenbare en frisse smaak.

Met de hoeveelheid hop heeft Hettingabier 1200 flesjes bier kunnen brouwen. Je moet er dus snel bij zijn wil je deze Zwolse IPA proeven. Het bier van Hettingabier wordt onder andere bij sterrenrestaurant De Librije in Zwolle verkocht, maar ook bij diverse slijterijen kun je de bieren terugvinden.