Koekoek! Het is weer Beershirtweek

14 mei 2017 om 20:25

Twee keer per jaar is er een digitaal bierfeestje – Beershirtweek genaamd. Dan wordt aan bierliefhebbers gevraagd hun liefde voor bier te delen. Op facebook, twitter, instagram, of untappd kun je zo maar de hashtag #beershirtweek tegenkomen onder een foto van een biershirt. Met of zonder bijpassend biertje. Wie heeft er niet op een bierfestival of bij een brouwerij een T-shirt gekocht van die ene brouwerij die tof bier maakt. Of twee T-shirts, of inmiddels een paar honderd…

Door Taco Zuidema

In de lente is er inmiddels traditiegetrouw de Week van het Nederlands Bier, vol bierige activiteiten. En inmiddels is de lente-editie van #beershirtweek gekoppeld aan diezelfde week. Of je nou naar het Bierproeffestival in Den Haag gaat, je gaat naar je favoriete café voor bier-spijscombinaties, of je bezoekt een brouwerij bij de Open Brouwerij Dagen, dan is het leuk je daarop te kleden. Biershirt aan, dus! En dan is het een kleine moeite om er een foto van te maken en te delen op je social media naar keuze. En het liefst ook in het Facebook-evenement met de naam -je raadt het al – #beershirtweek.

Beershirtweek

Twee keer per jaar stroomt de evenementenpagina van Beershirtweek vol met foto’s van mensen met gave biershirts, op gave locaties, blij met al die brouwers die die gave bieren maken. Ook al heb je maar één bier T-shirt, dan post je één dag een foto. #wearandshare zoals dat heet. Ook die ene brouwer verdient liefde en aandacht voor het lekkere bier dat hij brouwt. Dat is uiteindelijk waar #beershirtweek om draait: de wereld laten zien dat we met z’n allen juist die brouwerij met een bezoek moeten vereren. Of in het café naar zijn/haar bier moeten vragen.

Met de brouwer op de foto!

Een gevaar van een biershirt dragen op een bierfestival is dat je wordt aangezien als medewerker van de brouwerij. Maar uiteraard weet je het antwoord op de vraag: “wat schenken jullie allemaal?” Zo kun je andere bierliefhebbers mooi naar je favoriete brouwer sturen voor je favoriete bier. Naar Grutte Pier bijvoorbeeld, voor hun Tripel uit de Ton: heerlijke tripel met brett. Niet zuur, wel lekker funky. Genieten! En zo’n bier smaakt op de een of andere manier beter als je het bijbehorende shirt aan hebt. Maar dan kan ook tussen mijn oren zitten…

Hoe gekker hoe beter

Omdat alleen maar foto’s van T-shirts ook een beetje saai zijn, is er inmiddels een wedstrijd aan #beershirtweek gekoppeld. De leukste, meest intertekstuele, gekste, grappigste, meest actuele, etc. foto die wordt gepost, krijgt een bierig T-shirt van de vrienden van Craft Beer Shirts. Er komt van alles voorbij: vreemde vogels in het bos met een Bird Brewery shirt aan, analoge Brewdog monsters achter een echte typemachine (herinnert u zich deze nog nog nog…), prijswinnende Haagse brouwers met hun handlangers, bloedbroeders en kompanen.

Doe mee!

Redenen genoeg om de komende week mee te doen aan de gezelligheid: liefde en aandacht voor de brouwers en hun bier, het vergroten van het groepsgevoel met al die andere bierliefhebbers in hun favoriete shirt, en dan ook nog de kans om een tof T-shirt te winnen. Het is niet voor niets dat Brouwerij Van Moll dit één van de leukste biergerelateerde events van Nederland noemt. Doe mee! Wat is het toch een heerlijke hobby, dat genieten van bier. Tot #beershirtweek!