Hertog Jan introduceert de Hertog Jan ‘Enkel’

27 februari 2018 om 12:00

Naast de kenmerkende Dubbel en Tripel brouwt Hertog Jan vanaf nu het derde bier in de reeks, de Hertog Jan Enkel. Een toegankelijk blond bier met een licht bittere smaak en 4,5% alcohol. Dit nieuwe bier is vanaf nu verkrijgbaar bij horecazaken van ‘Het Hertog Jan Genootschap’.

Kloosterbieren

Iedereen kent de kloosterbieren Dubbel en Tripel. Ooit werd er in de Abdijen echter ook een derde bier gebrouwen. Dat was het bier dat de broeders vooral zelf dronken en dat de abdij zelden verliet. Vaak lichter en blond bier, gebrouwen met een enkele hoeveelheid mout. Bij Dubbel is dat twee keer, bij Tripel drie keer. Om deze reeks compleet te maken zochten de brouwers van Hertog Jan naar een geschikte receptuur voor het derde bier. Zo brouwden ze een mooi fris bier dat goed past in de huidige trend naar lichtere speciaalbieren, zoals de ‘session ales’. Natuurlijk gaven ze er hun eigen draai aan.

Hoppen

Door het bier te dryhoppen met de hopsoorten Ella en Mistral krijgt het die lekkere fris-bittere smaak. Hertog Jan Enkel Brouwer Milan Dams: “Hertog Jan Enkel is echt een aanwinst. De smaken zijn perfect in balans, het aroma is fris en mooi hoppig. Een lekker licht speciaalbier waar je wat vaker van kunt genieten.”

Het Genootschap

Vanaf 27 februari 2018 wordt de Enkel getapt bij Het Genootschap van Hertog Jan, een selectie van cafés die aan de hoogste normen voldoen. Later volgen overige horecazaken. Naar verwachting ligt Hertog Jan Enkel vanaf week 12 in de meeste supermarkten.

Wij spraken Milan Dams, brouwer van Hertog Jan, over de lancering van de Hertog Jan Enkel. Hij vertelt meer achter de inspratie en ontwikkeling van dit nieuwe bier. Klik hieronder door en bekijk de video!