Hertog Jan heeft met Bastaard bijzondere Radler

14 maart 2017 om 10:30

Hertog Jan Bastaard is een Radler, die afwijkt van andere Radlers, omdat deze variant volledig gebrouwen is. Een Radler is vaak een Pilsener gemixt met vruchtensap. Bij Hertog Jan hebben ze ook de vruchtenlimonade ‘gebrouwen’ met biergist. Daarom noemt de Arcense brouwer de Bastaard een premium Radler.

Met de introductie van deze Hertog Jan Radler betreedt de bierbrouwer een segment dat niet per se bekend staat om ambacht en vakmanschap. Daar willen de brouwers met hun Bastaard verandering in aanbrengen.

Gember en citroengras

Voor de vruchtenlimonade hebben de Hertog Jan brouwers een eigen receptuur ontwikkeld. Behalve frisse citroenen en zoetzure appels hebben ze gebruik gemaakt van bijzondere ingrediënten, zoals gember en citroengras. Na het brouwproces hebben de brouwers net zo lang gemengd en geproefd tot ze de perfecte combinatie hadden gevonden. Gerard van den Broek, meesterbrouwer bij Hertog Jan, vat het kort en krachtig samen: “Bastaard heeft de ideale balans tussen bitter en zoet”.

Bierig karakter

Een verfrissende Radler ontwikkelen met een uitgesproken bierig karakter, dat was de uitdaging die de brouwers zichzelf hadden opgelegd. Want ondanks de sterke marktgroei in de afgelopen jaren, drinkt nog steeds minder dan de helft van de pilsdrinkers Radler. Radlers worden als te zoet beoordeeld, geen echt bier. Gerard van den Broek: “De naam Bastaard is natuurlijk een knipoog, maar voor ons is het vooral een geuzennaam”.

Hertog Jan Bastaard heeft een alcoholgehalte van 2,7% en is beschikbaar in de varianten Gember & Citroen en Appel & Citroengras. Hertog Jan Bastaard is verkrijgbaar in de supermarkt. De adviesprijs voor een sixpack is €4,99.