Hertog Jan en Bierista.nl houden grootste proeverij van Nederland

14 april 2017 om 14:21

Zondag 30 april is het zover! Dan verzorgen Hertog Jan en Bierista.nl de grootste bierproeverij van Nederland. Zorg dat je er bij bent! Kijk vanaf 16.00 uur op de Facebook-pagina van Bierista.nl of meld je aan bij één van de negen Hertog Jan proeflokalen verdeeld over heel Nederland.

De bieren die zondag geproefd gaan worden zijn de Vatgerijp-bieren van Hertog Jan. Dit is een serie exclusieve bieren, die gerijpt hebben op houten vaten, waar eerder bourbon, cognac en port op heeft gelegen. Dat zorgt voor een bijzondere smaakverrijking van het basisbier, de Hertog Jan Grand Prestige.

Leuk en leerzaam

Op 30 april kunnen de deelnemers samen met meesterbrouwer Gerard van den Broek en biersommelier en kok Arvid Bergström proosten en het smaakavontuur. Zittend achter het scherm met de Vatgerijpt-bieren is aan te bevelen. Maar ook met een pils bij de hand is de live-proeverij leuk en vooral ook leerzaam om naar te kijken.
Wil je meer de gezelligheid van de kroeg. Meld je dan nog snel aan voor de proeverij in één van de negen proeflokalen. Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar. Meesterbrouwer Gerard: “Hertog Jan Vatgerijpt is een bier waar je van moet genieten, en dat doe je toch het beste samen. Ik hoop met zoveel mogelijk Hertog Jan fans te kunnen proosten op dit bijzondere nieuwe bier.”

Online en offline proeverij

Meesterbrouwer Gerard is samen met de Bierista’s Arvid Bergström en Alain Schepers tijdens de online proeverij te volgen via Facebook. De proeverij is middels een live-verbinding op groot scherm te zien in de eerder genoemde negen café’s. Zo kunnen de Hertog Jan-fans alle Vatgerijpt varianten proeven onder leiding van het brein achter deze bijzondere bieren. De meesterbrouwer vertelt over de smaak, het proces en beantwoordt prangende vragen van nieuwsgierige proevers.

Smaakavontuur

De online proeverij is het eindstation van een spannende smaakreis die ruim een jaar geleden is begonnen in Arcen. Meesterbrouwer Gerard: “Ik kan niet wachten om iedereen uit te nodigen om onze smaakreis ook zelf te beleven. Dat begint al bij de verpakking: zelfs die is afgestemd op het bijzondere karakter van het bier. Het is een totaalbeleving. We nodigen iedereen uit om online zijn of haar bevindingen te delen en te vergelijken met diverse smaakexperts, brouwers en andere fans. Ik hoop zoveel mogelijk mensen mee te nemen in dit prachtige verhaal en ben razend benieuwd wat ze ervan vinden.”

Alle varianten verkrijgbaar

Alle varianten van Hertog Jan Vatgerijpt zijn uitsluitend te koop via de webshop. De 75cl flessen kosten €19,50 per stuk en komen in een bijzondere verpakking met bijbehorend glas. De vier varianten zijn ook als complete set verkrijgbaar in een limited edition voor €78,-. Liefhebbers worden meegenomen door het verhaal in het bijgevoegde boekje, dat het ambachtelijke proces in kaart brengt. Zij kunnen hun bevindingen online invullen via de smaakwielen, om deze zo te vergelijken met verschillende experts.

Proef mee

Je kunt thuis live meekijken en meeproeven via de Facebook-pagina van Bierista.nl. Voor slechts tien euro kun je ook aanschuiven in één van de negen Hertog Jan-café’s in Nederland en proeft dan alle vier de Hertog Jan Vatgerijpt-varianten met uitleg van een bierdeskundige of biersommelier. Je bent op zondag 30 april vanaf 15.30 uur welkom voor de proeverij in de volgende café’s. Meld je van tevoren wel even aan bij deze café’s, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De Wolthoorn – Turftorenstraat 6 – Groningen – Biersommelier Peter Torenbosch
’t Stulpke – Markt 7 – Uden – Bierdeskundige Mike Gerrits
Café Koops – Damstraat 4 – Haarlem – Biersommelier Frans Ruiter
Stadscafé In den Grooten Slock – Zevenhuizen 1a – Amersfoort – Bierdeskundige Has van Goethem
Le Grand Café – Korenmarkt 16 – Arnhem – Bierdeskundige Ivo Thijssen
Café Momfer de Mol – Oude Molstraat 19 – Den Haag – Biersommelier Jet van de Griendt
Grand Café De Heeren op de Brink – De Brink 72 – Deventer – Biersommelier Eddy van der Ploeg
De Hertog Jan Proeverij – Kruisweg 43 – Arcen – Biersommelier Frank Wouters
Hotel-eetcafé Boerhaave – Herenstraat 57 – Voorhout – Biersommelier Ron Rabouw – (VOLGEBOEKT)

De bieren

De serie Hertog Jan Vatgerijpt bestaat uit de volgende bieren:
Hertog Jan Vatgerijpt Bourbon
Hertog Jan Vatgerijpt Cognac
Hertog Jan Vatgerijpt Port
Hertog Jan Vatgerijpt / Goose Island

Bestel je Hertog Jan Vatgerijpt-bieren hier!

Winnen

In samenwerking met Hertog Jan houdt Bierista.nl een win-actie waarbij je een rondleiding kunt winnen langs de houten biervaten in de Hertog Jan-brouwerij in Arcen. De tour langs de vaten wordt verzorgd door niemand minder dan meesterbrouwer Gerard van den Broek zelf! Ga naar Facebook.com/Bierista.nl voor de actie.