Heineken investeert in het Londense Beavertown

21 juni 2018 om 16:00

Heineken heeft een minderheidsbelang in de Londense brouwerij Beavertown aangekocht. Met deze investering kan een nieuwe brouwerij met bezoekerscentrum worden gerealiseerd. Maak je klaar voor Beaverworld!

Beavertown Londen

Brouwerij Beavertown is in 2011 opgericht door Logan Plant. De zoon van de Led Zeppelin zanger Robert Plant, begon met experimenteren in een rijstpan. Al snel werden er plannen gesmeed om een brouwerijtje in de keuken van een lokaal restaurant te openen. De 650 liter bier die daar geproduceerd kon worden, was al snel niet meer genoeg en het groeien begon…

Ondertussen is Beavertown wereldwijd bekend onder bierliefhebbers. Niet alleen om de uitgesproken en bijzondere smaken, maar ook de felgekleurde cartoons op de labels van de bieren spreken aan. Nu de brouwerij met de jaren al een aantal keer in capaciteit is verdubbeld, is het tijd voor nog grotere stappen. Namelijk een vertienvoudiging van de huidige brouwcapaciteit!

Beaverworld

Heineken ziet hier een mooie kans en neemt een minderheidsbelang in de Londense brouwerij. Het is niet de eerste investering die Heineken in een craftbier brouwerij stopt. Eerder namen zij belangen aan in Brixton Brewery en Lagunitas. Het minderheidsbelang van Heineken geeft Beavertown de ruim 46 miljoen euro die zij nodig hebben om de nieuwe brouwerij met bezoekerscentrum Beaverworld te realiseren.

Hier wordt in 2019 450.000 hectoliter bier gebrouwen, in een ultamoderne brouwerij waar ruim 150 banen beschikbaar komen. Wij zijn heel nieuwsgierig hoe dat er uit gaat zien!