Heineken bouwt nieuwe brouwerij in Mozambique

4 december 2017 om 10:00

Heineken investeert fors in Afrika. De brouwer opende dit jaar een grote brouwerij in Ivoorkust en in 2015 één in Ethiopië. En nu is dus ook Mozambique aan de beurt!

Medio 2019

Biergigant Heineken bouwt voor maar liefst 100 miljoen dollar een nieuwe brouwerij in Mozambique. Heineken heeft in Mozambique momenteel alleen een verkoopafdeling. De nieuwe fabriek krijgt een capaciteit van ruim één miljoen hectoliter. Het streven is de eerste flesjes bier in de eerste helft van 2019 van de band te zien rollen.

“Deze investering past in onze strategie om meer geld te steken in opkomende markten, maar ook om dat beter te balanceren”, zegt Boudewijn Haarsma, managing director van Oost- en West-Afrika bij Heineken. “Opkomende markten hebben hun ups en hun downs. De daling van olieprijs of de gevolgen van aanslagen hebben directe invloed op de economie en dus op de bierconsumptie. Het is dus goed om investeringen te spreiden.”

Heineken in Afrika

Heineken investeert fors in Afrika. De brouwer opende dit jaar een grote brouwerij in Ivoorkust en in 2015 één in Ethiopië. De oude biermarkten in Europa en de Verenigde Staten zijn redelijk verzadigd. Groei is vooral te vinden in Vietnam, Mexico en Brazilië, en op de lange termijn ook in Afrika. Alle economische en demografische factoren staan op groen.

[Bron: Telegraaf 04/12/’17]