Heer van Oranje opent brouwerij in Bergen op Zoom

17 januari 2019 om 10:59

Het kan verkeren. Op de plek waar ooit Sisi werd gemaakt wordt straks bier gebrouwen. In het Gemcast-gebouw aan de Buitenvest in Bergen op Zoom opent Heer van Oranje eind 2019 een eigen brouwerij met terras. Eigenaar Kees-Jan Kooijmans kan haast niet wachten tot het zover is.

Kees-Jan Kooijmans is al meer dan een kwart eeuw bezig met het brouwen van bier. De laatste jaren is bouwt hij fanatiek aan zijn merk: Heer van Oranje. En dat gaat best lekker. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2018 behaalde de Heer van Oranje Weizen een bronzen medaille. Een prestatie waar de brouwer maar wat trots op is.

Sisi-limonade

Het pand waar de brouwerij met proeflokaal komt is gevestigd in het pand van de voormalige gierterij Gemcast. Van Becht & Zonen maakten daarvoor in het complex Sisi-limonade. Het is de bedoeling dat je straks de historie van het pand kunt voelen in moderne grand-café-achtige setting.

Ontmoetingsplek

Kees-Jan Kooijmans wil van het complex een fijne ontmoetingsplek maken. Je kunt er tussen de brouwketels genieten van een goed glas bier. Er zijn ook andere activiteiten. Zo is het bijvoorbeeld de bedoeling dat de Bergse kunstenaar Iwaz in het pand workshops gaat geven.

De brouwerij is straks een perfecte pleisterplaats voor fietsers en wandelaars. De thuisbasis van Heer van Oranje is namelijk gevestigd aan de Route van de Turf, de wandel- en fietsroute tussen Bergen op Zoom en Roosendaal.

Heer van Oranje

Het biermerk kennen we dus voornamelijk van de Weizen, die een bronzen medaille heeft gewonnen. Heer van Oranje heeft ook een IPA, een pale ale en een lekkere frisse saison in het assortiment. Nog even geduld. Vanaf eind dit jaar kun je in Bergen op Zoom je Heer van Oranje direct bij de bron bestellen.