Heb jij De Leckere Tourkoorts al te pakken?

3 juli 2015 om 22:16

Bij brouwerij De Leckere in De Meern zijn ze in de ban van het geel. Recent brachten zij een fris bier genaamd Tourkoorts op de markt, zodat bij de start van de Tour de France in Utrecht iedereen kan genieten. Het bier is een frisse saison, ideaal voor een warme etappedag.

De Leckere in De Meern is een moderne brouwerij die uitsluitend 100% biologische bieren brouwt. De brouwers maken een breed scala aan bieren met mooie namen als SpringHaver, CromHout, Paulus, RodeToren en RazendeSwaen. Elk bier heeft zijn eigen verhaal en heeft vaak een verwijzing naar de geschiedenis van Utrecht.

Frisheid

Tourkoorts is een slimme vondst met veel commerciele potentie. Het bier Tourkoorts is een saison, een fris niet al te zwaar bier. Het heeft 6,2 % alcohol. Het is gemaakt met gerstemout en tarwemout. Die laatste zorgt voor de nodige frisheid. Het bier smaakt optimaal als je het drinkt op een graad of 6 tot 8.

Andere beleving

Tourkoorts heeft een verfrissende werking op het terras. Je kunt het ook uitstekend als aperitief nuttigen. Het bier is ook heerlijk bij lichte gerechten met bijvoorbeeld kip. Tour de France kijken wordt een totaal andere beleving met een koel, rijk schuimend glas Tourkoorts bij de hand.