Koel lekker af met deze frisse salade en een mooi glas Weizen

21 april 2018 om 08:00

Han Hidalgo heeft weer een smakelijk recept voor ons klaargezet. Cold Beer Good Time is een salade van oogbonen, kerstomaatjes en peultjes die je heerlijk combineert met een goed gekoeld glas Weizen of een fruitig Blond bier. Natuurlijk is zijn recept weer geïnspireerd op een een mooi muziekstuk!

Door Han Hidalgo

Cold Beer Good Time

‘A world-class singer and guitarist who deserves even greater recognition’, aldus de typering van Preston Shannon door het toonaangevende blad Blues Revue. Gitarist en zanger Preston Shannon, ook bekend als ‘King Of Beale Street’ uit Memphis, is sterk beïnvloed door gitaristen als B.B. King, Albert King en T-Bone Walker. Preston maakte zijn cd debuut met ‘Break The Ice’ in 1994, gevolgd door ‘Midnight In Memphis’ in 1996. Zijn derde cd ‘All In Time’ uitgebracht in 1999 werd genomineerd voor maar liefst drie Grammy Awards.

Op deze cd staat het nummer ‘Cold Beer Good Time’, een mengeling van blues en soul. Naast Preston horen we enkele bekende musici uit Memphis zoals bassist Leroy Hodges, drummer Steve Potts en tenorsaxofonist Jim Spake. In 2006 verscheen zijn vierde cd ‘Be With Me Tonight’, met nummers als ‘Fools Way Out’ en ‘Goin’ Back To Memphis’. Deze laatste titel is veelzeggend voor zijn liefde en verbondenheid met Memphis.

Frisse salade met oogbonen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram oogbonen (black-eyed peas), uit pot of blik
  • 2 sjalotjes
  • 8 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 150 gram verse peultjes of dunne sperziebonen
  • 2 eetlepels dunne reepjes rode paprika
  • 6 eetlepels olijfolie, extra vierge
  • 2 eetlepels limoen- of citroensap
  • 2 theelepels bloemenhoning
  • 75 gram gemengde sla, met rucola, snijbiet
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

Schil de sjalotjes en snijd deze in stukjes. Laat de oogbonen uitlekken en bak deze samen met de stukjes sjalot kort om en om in 2 eetlepels olijfolie. Op smaak brengen met peper en zout en dan even laten afkoelen. De peultjes dan beetgaar koken en laten uitlekken.

Vier eetlepels olijfolie, limoen- of citroensap en bloemenhoning met een staafmixer mengen. Breng dit op smaak met wat peper en zout. Dan de gemengde sla en dunne reepjes rode paprika over borden verdelen en de oogbonen en stukjes sjalot, peultjes en gehalveerde kerstomaatjes erop rangschikken. De dressing erover sprenkelen.

Serveer deze salade met wat ciabatta of stokbrood. Drink hier een goed gekoeld glas Weizen, bijvoorbeeld  Weihenstephaner Hefeweissbier of een fruitig blond bier tussen 5 en 7 vol% bij. Smullen maar!