Geniet van Haagse bieren bij de pop-up Haagse Bierbar

13 november 2018 om 09:30

Nog even tijd voordat je de trein pakt vanaf Den Haag centraal? Of ben je werkzaam in de buurt en heb je zin in een vrijdagmiddagborrel? Scoor een paar Haagse bieren bij de pop-up Haagse Bierbar in het Hofhouse foodcourt!

Door Charlotte Wagenaar

Op enkele stappen van het station vind je Hofhouse: een food court waar je diverse soorten gerechten kunt bestellen aan acht verschillende food corners en die aan gezamenlijke tafels kunt nuttigen. Van tosti’s tot burgers en van soepen tot Keniaans of Latijns-Amerikaans, er is voor alle smaken wat wils. De gebruikte producten zijn bovendien zo veel mogelijk lokaal, seizoensgebonden en fair chain.

Haagse Bierbar pop-up

Voor de bierliefhebbers is er een pop-up Haagse Bierbar. Je vindt er bieren van verschillende kleine brouwerijen uit (de regio van) Den Haag: EIBER Bier, Roestig Blond, Brouwerij Scheveningen en Crooked Spider (Wassenaar). Er zijn altijd 12 lokale bieren gekoeld op fles verkrijgbaar en er zijn bovendien enkele wisseltaps en specials. Zo is er ook voor elke bierdrinker of bier-spijscombinatie wel iets te vinden: van wit of zeer hoppig tot amber of bock.

Je kunt ter plaatse van de bieren genieten of je neemt ze mee! In beide gevallen is het natuurlijk extra genieten met een stukje bierkaas of bierworst erbij. Deze worden gemaakt met Haags bier (De Baron van EIBER Bier) door Haagse ondernemers: De Worstelier en Alexanderhoeve Annelies van der Ende. En voor de zoete trek is er de Roestig Blondie met witte chocolade, gember, citrus en de hop die is gebruikt in het Roestig Blond bier. Voor de grotere trek hoef je met alle food corners ook de deur niet uit.

Wees er snel bij!

Het Hofhouse food court is elke doordeweekse dag geopend voor ontbijt, lunch, borrel en diner (van 9:00 tot 21:30 en op donderdag en vrijdag tot 23:00 uur). De Haagse Bierbar is open op dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf ongeveer 14:00 uur. Buiten de tijden zijn de lokale biertjes bij de reguliere bar te bestellen. De pop-up bar blijft tenminste open tot 21 december. Hofhouse opereert cashless, dus neem je pinpas mee!

Hofhouse food court
Rijnstraat 10
2515 XP Den Haag