Gulpener bieren voorzien van nieuwe etiketten!

21 juli 2018 om 08:00

De bieren van de Gulpener Bierbrouwerij hebben nieuwe etiketten! De uitstraling van de bieren is opgefrist met heldere kleuren, eigenzinnige illustraties en een gouden stempel om het gebruik van lokale grondstoffen te benadrukken. Naar verwachting is deze nieuwe uitstraling vanaf augustus in het schap te bewonderen. 

Ieder bier zijn eigen kenmerk

Al 8 generaties brouwt Gulpener in de Zuid-Limburgse heuvels de meest smakelijke, uitgesproken en eerlijke speciaalbieren. Dit doen ze met gerst, hop en water uit eigen regio. Onafhankelijk en vrij om de keuzes te maken die goed zijn voor hun bieren en omgeving. Daarom noemen zij zich ook al sinds 1825 ‘De Vrije Brouwer’.

Kenmerkend is de vorm van het buik etiket, geïnspireerd op het familiewapen van de familie Rutten. Ook heeft ieder bier zijn eigen illustratie gekregen. Zo is de Pilsner herkenbaar aan de ooievaar uit het familiewapen, vindt de bok zijn eigen weg op de verschillende bockbieren en is ook de korenwolf weer terug te vinden op het etiket. Dit keer in een zomers jasje.

Ook alle sixpack verpakkingen zijn voorzien van een nieuw design. Aan de binnenzijde van het etiket is het duurzame verhaal van de brouwerij toegevoegd, zo kun je zonder een bezoek aan de brouwerij te brengen toch een kleine rondleiding krijgen!

Geen eigen fles

Gulpener blijft de traditionele bruine 30cl bierfles gebruiken. Veel brouwerijen hebben inmiddels een eigen fles. Gulpener kiest hier bewust niet voor. De bruine retourfles is veel duurzamer in gebruik en dat is voor Gulpener doorslaggevend om niet voor een eigen fles te kiezen.

Ken jij alle Gulpener bieren? Bekijk hiet het assortiment van De Vrije Brouwer uit Limburg.