Gulpener-directeur John Halmans koninklijk onderscheiden

20 december 2014 om 12:28

John Halmans, directeur Gulpener Bierbrouwerij, heeft op 19 december na 45 jaar afscheid genomen. Tijdens zijn afscheid werd hij koninklijk onderscheiden. John Halmans kan terugzien op een zeer afwisselende loopbaan. Hij trad op 16-jarige leeftijd in dienst bij het familiebedrijf in een administratieve functie. Na diverse andere functies vervuld te hebben, werd hij in 2002 benoemd tot adjunct-directeur en in 2003 directeur. Sindsdien heeft hij de brouwerij op zijn eigen bevlogen wijze geleid en Gulpener een prominente duurzame plek in het Nederlandse bierlandschap gegeven.

Mini-symposium

Ter gelegenheid van het afscheid van John Halmans en het aantreden van Jan-Paul Rutten als nieuwe directeur van de Gulpener Bierbrouwerij werd er een mini-symposium gehouden in de historische bibliotheek van het Gerardus Klooster in Wittem. Tijdens dit symposium spraken Paul Dirken (voorzitter Raad van Commissarissen Gulpener Bierbrouwerij) en Hans Steenbergen (Hoofdredacteur Food Inspiration Magazine en trendwatcher food). Deze laatste inspireerde de gasten over de toekomstvisie op de duurzame voedingsindustrie. Hierna gaf Theo Bovens, Gouverneur van de provincie Limburg zijn visie over de kracht van het familiebedrijf in Limburg.

 Koninklijke onderscheiding

Aan het eind van het symposium overhandigde Gouverneur Theo Bovens de versierselen die horen bij een koninklijke onderscheiding aan John Halmans. De heer Halmans werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn persoonlijke bijzondere verdiensten als directeur en in nevenfuncties in het verlengde hiervan. Vanaf 1999 heeft de heer Halmans zich sterk gemaakt voor het ontwikkelen van een totaal geïntegreerd en consistent doorgevoerd Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-beleid (MVO) in de brouwerij. Gulpener behoort tot één van de eerste MKB-bedrijven in Nederland die bewust gekozen hebben voor duurzaamheid en dat concept ook weten te vertalen in een succesvolle business case.

Erkend Streekproduct

De brouwerij maakt uitsluitend gebruik van lokale en milieuvriendelijk verbouwde grondstoffen en is de enige bierbrouwer in Nederland die het logo Erkend Streekproduct mag gebruiken op al haar bieren. Onlangs werd aan de onderneming de MVO Nederland Award toegekend omdat Gulpener een inspirerende koploper is en een belangrijke voorbeeldfunctie vervult op dit gebied.

De heer Halmans is lid van het algemeen en dagelijks bestuur van de Nederlandse Brouwers (2003-heden), de koepelorganisatie van in Nederland gevestigde bierbrouwerijen; hij is partner bij MVO Nederland (2004-heden), medeoprichter en bestuurslid van MVO Platform Stichting Immens (2008-heden), lid van de Programmaraad van MVO Nederland (2009-heden) en medeoprichter en voorzitter van de raad van commissarissen van de coöperatie BV-Limburg (2010-heden).