Maak een echte bierfreakshake met vanilleijs en Guinnes Draught

23 december 2018 om 08:15

Met wie wil jij deze Guinness Xmas Float wel eens delen? Bij het wereldse The Beer Factory staat dit bijzondere bier sinds een aantal jaar op de kaart, maar wij hebben een recept voor je waarmee je deze bierfreakshake zelf kunt maken!

Bierfreakshake

In 2015 postte iemand het recept online met een begeleidende foto waar iedereen bier- en ijsliefhebber van gaat watertanden. Dit ging dan ook direct viral. Een heerlijke en simpele lekkernij waar je ieders bierig hart sneller mee laat kloppen. Het inspireerde een hoop mensen hun eigen variant op deze bierfreakshake te maken. Dat wil jij ook!

Wat heb je nodig?

  • 2 scheppen vanille- of chocolade ijs
  • 1 blik Guinness bier
  • 1 shotglas Jameson Whisky
  • Chocoladesaus
  • Slagroom
  • Caramelsaus

Hoe maak je het?

Schenk het bier in een groot glas en doe daar de whisky bij. Schep hier een bol ijs in en laat even zakken. Schep dan de tweede bol erbij en schenk hier chocoladesiroop overheen. Vul het glas dan tot aan de top met slagroom en versier nog wat met karamel. Voilá, jouw bizarre Guinnes Xmas Float staat klaar!

Natuurlijk kun je ook een hele hoop andere donkere bieren gebruiken voor een bijzonder dessert als deze. Ga dan voor een vol, donker en rijk bier zoals de nieuwe Fazantisch van Bird Brewery, Winterstout van Fortbrouwerij Duits & Lauret of de Kaapse Klaas van de Kaapse Brouwers!

Wil je eens tapje verder gaan? Neem dan de toppings van verschillende bizarre milkshakes als inspiratie. Denk aan frambozen, smarties, mini marshmallows of stukjes fudges en karamel crunch. Het kan met een bierfreakshake niet gek genoeg!