Grolsch Weizen vanaf januari verkrijgbaar in Japan

13 december 2017 om 08:00

Ruim een jaar nadat bierbrouwerij Grolsch is overgenomen door het Japanse drankenconcern Asahi, wordt Grolsch Weizen 4 januari ook in Japan geïntroduceerd!

Flexibel & slagvaardig

Bierbrouwer Grolsch is nu dus iets meer dan een jaar in handen van het Japanse Asahi. En dat bevalt goed, de nieuwe eigenaar geeft ruimte voor innovatie en eigen ideeën. Directeur Andrei Haret zei vorig jaar te hopen dat Grolsch onder Asahi flexibeler en slagvaardiger zou worden. En dat lijkt zeker gaande! Een voorbeeld daarvan is de hypermoderne proefbrouwerij in een ruimte naast de brouwketels. Meesterbrouwer Marc Janssen kan daar naar hartelust experimenteren met nieuwe smaken. Het plan voor de proefbrouwerij bestond al jaren, maar de vorige eigenaar schoof de besluitvorming steeds voor zich uit. Asahi had daar oog voor en gaf heel snel groen licht voor het plan.

Grolsch Weizen in Japan

Grolsch Puur Weizen wordt in Japan gespresenteerd als “een 100% malt bier met een fruitige, banaanachtige smaak zonder bittere afdronk”. Dat zal vast in de smaak vallen in het land van de rijzende zon. Er zal een authentiek Duits, konisch gevormd glas bij komen waarin het bier getapt wordt met een schuimkraag die boven het glas uitsteekt. Het bier wordt voorlopig alleen verkocht in de Japanse horeca.

Asahi Super Dry

Grolsch gaat met de Weizen de Japanse markt op. De Japanners zetten hun bier nadrukkelijker op de Europese markt. Eerder waren er geruchten dat Asahi Super Dry, het vlaggenschap van de Japanse brouwerij, in Enschede gebrouwen zou gaan worden. Die berichten worden nu ontkracht.