Grolsch presenteert Jubileumbeugels voor 55 jaar De Knunnekes

16 januari 2018 om 08:00

Bierbrouwerij Grolsch, drankenhandel de Klok en de Grolse carnavalsvereniging De Knunnekes zijn weer een mooie samenwerking aangegaan om zo het 55-jarige jubileum van De Knunnekes te eren. De eerste avond van de zes geplande pronkzittingen van De Knunnekes begon al direct in stijl toen een delegatie van Grolsch en De Klik de eerste Grolsch Jubileumbeugels presenteerden.

De Knunnekes

De samenwerking tussen de brouwerij, drankenhandel en carnavalsvereniging is er een van bijzondere proporties. Al jarenlang eert De Knunnekes deze samenwerking. Zo hebben zij bijvoorbeeld eretitels aan Grolsch-coryfeeën gegeven. De voormalig Grolsch directeur Andries de Groen ging door als ‘Baron’ en voormalig medewerkers Jan Nales en Henk Meijer kregen de titel Ritmeester. Dit keer zijn het juist Grolsch en De Klok die de samenwerking nog eens willen onderstrepen. Juist daarom zijn de Jubileumbeugels ontworpen en is er flink uitgepakt!

Grolsch Jubileumbeugels

Alle bezoekers van de pronkzittingen, zo’n 2500, krijgen na afloop een Grolsch Jubileumbeugel cadeau. En bij Jubileumbeugel mag je absoluut denken aan een bijzondere fles! Vijf ereleden van de club hebben een ontwerp aangedragen en deze zijn tot uitwerking gebracht.

Tijdens de jubileumcampagne wordt een set van vijf Jubileumbeugels uitgebracht, alleen voorzien van een sleeve. Dit is een omhulsel van de fles waar het speciale ontwerp op geprint is. Deze vijf ontwerpen staan symbool voor de 5 keer 11 jaar De Knunnekes, een carnavalstraditie die tot op heden nog altijd wordt nageleefd.

Ontwerpen

De ontwerpen zijn gemaakt door Ard Gelinck, Peter Konings, Maarten Kooiker, John Ligtenberg en Willem te Molder. Het resultaat is heel erg mooi geworden! De ontwerpen zijn stuk voor stuk uniek en spreken voor de ontwerpers. De jubileumbeugels zijn niet alleen voor de carnavalliefhebbers een waar collectorsitem, ook de Grolsch verzamelaar wordt hier ontzettend blij van! Vanaf maandag 22 januari zijn de beugels ook af te halen en per set van vijf stuks te koop bij Slijterij & Proeflokaal Antonius in de Beltrumsestraat en Jan’s Dranken Specialiteiten in de Lievelderstraat in Groenlo.

[Afbeelding: Instagram Ard Gelinck]