Grolsch en FC Twente zijn weer vriendjes

17 april 2015 om 09:26

FC Twente en Koninklijke Grolsch hebben hun juridische geschil bijgelegd en de samenwerking voor de komende jaren bekrachtigd. Beide partijen hebben hun handtekening gezet onder de afspraken voor de komende jaren.

Bij de ondertekening waren namens FC Twente Commissaris Hennie ten Hag, Financieel Directeur Gerald van den Belt en Manager Commerciële Zaken Marco Behrens aanwezig. Namens Grolsch waren dat Directeur Verkoop Edwin Blom en Regionaal Sales Manager Erik Kottink.

Schade hersteld
Met de ondertekening lijkt de schade hersteld die ex-FC Twente-voorzitter Joop Munsterman eerder veroorzaakte. Hij wilde Grolsch inruilen voor een partij die goedkoper bier wilde leveren. Daarbij werd voorbij gegaan aan de jarenlange relatie en de investeringen van Grolsch in de club en het stadion. Die door geld gedreven actie van Munsterman zette destijds bij Grolsch ontzettend veel kwaad bloed. Nu Munsterman de club heeft moeten verlaten, hebben de nieuwe bestuurders de relatie in rap tempo hersteld. Alle juridische beslommeringen tussen beide partijen zijn nu van de baan.

Regio Twente
Gerald van den Belt: “We zijn blij met de nieuwe overeenkomst. Ik weet niet beter dan dat FC Twente en Grolsch twee merken zijn die onlosmakelijk verbonden zijn met elkaar en met de regio Twente. Het is mooi dat we samen weer vooruit kunnen kijken en in ons beider jubileumjaar de verdere samenwerking hebben bekrachtigd.”
FC Twente 50 en Grolsch 400

Edwin Blom: “We zijn tevreden over de afspraken die zijn gemaakt. We geloven onverminderd in het partnerschap dat we al die jaren samen hebben opgebouwd. We hebben de intentie om de club te blijven steunen, ook in periodes waar het wat minder gaat. In voor- en tegenspoed, dat mag FC Twente van ons verwachten en daar houden we ons ook aan. Dit jaar bestaat FC Twente 50 en Grolsch 400 jaar. Voor beide een prachtige mijlpaal. Twee merken die sterk verankerd zijn in deze regio en trots op hun afkomst. Uiteraard proosten we gezamenlijk op de goede voortzetting van onze samenwerking  en op ons beider jubileum: met een heerlijke beugel Grolsch bier!”

Bierista_Grolsch_FCTwente