Grolsch breidt 0,0% Radler-familie uit met Groene Thee

26 februari 2016 om 00:05

Radler heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Bekende smaakjes als citroen, grapefruit en sinaasappel kennen we al. Grolsch voegt daar net voor het begin van het terras-seizoen een nieuwe smaak aan toe. De nieuwe variant is de Grolsch 0.0% Radler Ice Tea met Groene Theesmaak.

Veel doorgewinterde bierliefhebbers gruwen als ze Radler horen. “Dat is toch geen bier; het is limonade”. Maar ach, wat maakt het uit als het lekker en verfrissend is. We drinken sloten Radler en die sloten groeien langzamerhand uit tot rivieren.

Opstapje

De Radlers zijn steeds meer geaccepteerd als drankje voor de BOB. Ook durven fervente niet-bierdrinkers wel een slokje Radler te nemen. Het is voor menig – vooral vrouwelijke – consument de opstap naar ‘echte’ bieren. Radler is voor de grote brouwers een belangrijke omzetmaker, die ook het komend voorjaar en zomer verder zal groeien. Radler compenseert zo de gestaag teruglopende pils-consumptie.

Echt vruchtensap

Grolsch 0.0% Radler Ice Tea met Groene Theesmaak is puur natuurlijk gebrouwen met ingrediënten van bier en gemixt met echt vruchtensap en natuurlijk groene thee aroma. Het is een lichtzoet alcoholvrij drankje met de verfrissende smaak van  citroen en ice tea.

IJsklontjes en schijfje limoen

Vanaf 7 maart is Grolsch Radler verkrijgbaar in supermarkten en slijterijen. Uiteraard kun je ook in de horeca genieten van deze nieuwkomer van Grolsch. Daar wordt de bierige frisdrank geserveerd in een bijpassend en glas, met ijsklontjes en een schijfje limoen. Een beetje speciaal-fanaat leest zijn terrasgenoot, die zijn schijfje citroen in zijn glas witbier stampt, graag de les dat het witbier daar niet voor gebrouwen is. Bij een glas Radler met een schijfje limoen (en bijgeleverde stamper) krimpt hij waarschijnlijk in elkaar van ellende. Ieder het zijne, denken we dan maar, want ongetwijfeld weten velen de nieuwe Grolsch-variant wel te waarderen.

Grolsch Radler assortiment

Grolsch maakt onderscheid tussen Grolsch Radler 2% en Grolsch 0.0% Radler in de verschillende smaakvarianten. Dit onderscheid is duidelijk op de verpakkingen af te lezen, waardoor consumenten snel hun favoriete smaak kunnen vinden in het bierschap. De Grolsch Radler varianten zijn verkrijgbaar in fles 6x 30cl en blik 6 x 33cl.