Grolsch bierleiding naar terrein Zwarte Cross is 1 aprilgrap

1 april 2015 om 19:36

Heel even mochten de bierliefhebbers hopen op een innovatie, die bier rechtstreeks vanuit de brouwerij naar een tapkraan thuis op een aanrecht zou brengen. Helaas, de 40 km lange bierleiding die Grolsch wilde aanleggen van de brouwerij naar het festivalterrein van de Zwarte Cross is toch echt een 1 aprilgrap.

Eind vorige week bracht Grolsch het bericht de wereld in dat de brouwer bezig was met een innovatieproject dat zijn weerga niet kende. Een 40 km lange bierleiding tussen de brouwerij van Grolsch en het terrein van de Zwarte Cross.

Direct kwamen veel reacties binnen dat het hier om een 1 aprilgrap moest gaan. Toch sloeg nog even de twijfel toe toen maandag borden langs de N18 werden geplaatst waarop de werkzaamheden rond de aanleg van de bierleiding werden aangekondigd.

Vandaag gaf Grolsch woordvoerster Helen ter Huurne uitsluitsel. “Het is een 1 aprilgrap.” De fervente Grolsch-fans en de grootverbruikers moeten nog maar even blijven dromen. En de Zwarte Cross-gangers? Die krijgen straks echt hun biertje wel. En niemand zal er om malen dat het biertje is aangevoerd met een tankwagen en niet via een 40 km lange bierleiding.

Zie hier de reactie van Helen ter Huurne van Grolsch op RTLXL. (10 min. 52)