Gouverneur Dubbelbock het Lekkerste bockbier van Limburg

22 oktober 2015 om 11:04

In een gezamenlijk initiatief van de Limburgse kranten is de Limburgse Bockbierentest uitgevoerd. Een panel van zes bierkenners proefde begin oktober elf Limburgse bockbieren. Het panel stelde vast dat Gouverneur Dubbelbock de lekkerste is.

Criteria ter beoordeling waren smaak, geur, kracht, schuim en afdronk. Gouverneur Dubbelbock en Lindeboom Herfstbock zijn beide bovengistende herfstbieren van Lindeboom Bierbrouwerij uit Neer.

Bierkarakter

Bockbier is als biertype uitgegroeid tot Neerlands meest gedronken speciaalbier en meest gebrouwen seizoensbier. Volgens kenners is er nergens ter wereld zo’n grote variëteit binnen een biertype als in Nederland. De verklaring is te vinden in het karakter van bockbier. In onze natuur veranderen kleur en temperatuur. De behoefte aan stevigere smaken en geuren ontstaat. Bockbieren zijn speciaalbieren met krachtige smaken en geuren. Bieren die passen bij de herfst, gelijk ook de kookkunst van herfstgerechten.

Lovend juryrapport

De brouwers van de Limburgse bierbrouwerijen brouwden voor de elf herfstbockbieren die deelnamen aan de Limburgse Bockbiertest 2015. De juryuitspraak van de Limburgse Bockbiertest is unaniem. ‘Applaus voor Gouverneur Dubbelbock. Het bockbier waarin veel valt te ontdekken. Fraaie kleur. Mooie smaak. Mooi in balans. Gouverneur Dubbelbock is het lekkerste Limburgse bockbier!’