Gouverneur Blond wint goud in Europa’s belangrijkste biercompetitie

12 november 2015 om 21:21

De gouden EUROPEAN BEER STAR is tijdens de Brau Beviale in Neurenberg in de categorie Belgian-Style Blond Ale  toegekend aan Gouverneur Blond, een speciaalbier van Lindeboom Bierbrouwerij uit Neer.

Ontvangst van de gouden plak van de European Beer Star voor een Nederlands bier is een zeldzaamheid. De  prestigieuze onderscheiding wordt uitgereikt aan brouwerijen over de gehele wereld die het brouwen tot kunst hebben verheven. Toekenning van de internationaal gewaardeerde titel is bijzonder en eervol.

European Beer Star

De European Beer Star contest wordt beschouwd als de Champions League van de internationale brouwerswereld. De jury beoordeelde in editie twaalf van de Beer Star Award 55 erkende biercategorieën, uit 45 landen van alle werelddelen. Er zijn in totaal in alle categorieën 1.957 verschillende bieren, 41% uit Duitsland en 59% uit andere landen, voorgedragen. Goud is voor de brouwerij met het authentieke speciaalbier met de meest indrukwekkende smaak en kwaliteit in de criteria van dat specifieke biertype.

Meesterbrouwers en biersommeliers

De jury bestaat in totaal uit 115 meesterbrouwers, biersommeliers en erkende bierkenners uit 27 landen. Zij proeven en beoordelen twee dagen achtereen in een blind-bierproeverij de specifieke kenmerken van de betreffende biersoort. De jury beoordeelt op basis van zintuiglijke criteria ieder speciaalbier op de optische indruk, de schuimkraag, de geur en bovenal de smaak.

Gouverneur Blond

Gouverneur Blond is het blonde, bovengistende speciaalbier uit het assortiment van zes Gouverneur bieren van de Limburgse Lindeboom Bierbrouwerij. Een bier, gebrouwen van eersteklas mout, met een subtiele dosering Tettnanger- en Cascadehop en kristalhelder water uit eigen bron. Gouverneur Blond is door de internationale jury met goud bekroond om de volle smaak, de subtiele bitterheid en de fruitige afdronk.