Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Open Brouwdag

25 januari 2018 om 08:00

Traditiegetrouw viert de Mechelse Brouwerij Het Anker de geboortedag van Keizer Karel V met een feestelijk brouwsel Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial Dark. Ook dit jaar wordt er weer flink uitgepakt, zaterdag 24 februari ben je van harte welkom bij Brouwerij Het Anker.

Open Brouwdag

Onder leiding van de brouwerijgidsen ontdek je de volledig vernieuwde bezoekersroute, krijg je de kans een kijkje te nemen achter de schermen, en verneem je heel het verhaal dat schuil gaat achter het klassevol Ankerbier ‘Gouden Carolus Cuvée van de Keizer’. Daarnaast kun je aanschuiven voor het Gouden Carolus Cuvée van de Keizer-menu of deelnemen aan de stadswandeling.

Brouwerij Het Anker

Brouwerij Het Anker is na oprichting onder het grote publiek vooral bekend geworden door de Gouden Carolus-bieren. Het is dan ook een brouwerij met een rijke geschiedenis. De eerste vermeldingen dateren van eind veertiende eeuw. De brouwerij zoals we die nu kennen, werd opgericht in 1873. Begin jaren negentig werkte Het Anker samen met Brouwerij Riva. Die samenwerking wordt in 1998 beëindigd en vanaf dat moment is Brouwerij Het Anker zelfstandig en onafhankelijk door te gaan. Sinds 1999 heeft de brouwerij ook een hotel, waar je prima kunt overnachten en ’s ochtends wakker wordt met de geuren van mout en hop.

Programma

Het bezoek aan de brouwerij is gratis en de stadswandeling kost €5,-. Kijk voor meer informatie over het menu en het programma op deze website!