Goud voor Jopen Mooie Nel tijdens Meininger’s Craftbeer Awards!

22 mei 2018 om 08:00

Tijdens de International Craft Beer Awards in Meiningerm Duitsland, straalde de Jopen Mooie Nel van alle kanten. Dat werd natuurlijk beloond met een gouden award! 

Eén uit 1090

Voor deze vijfde editie van de Meininger’s International Craft Beer Award werden maar liefst 1.090 bieren ingezonden. 90 brouwerijen uit 28 verschillende landen vielen in de prijzen. De internationale jury, bestaande uit 84 brouwers, biersommeliers en experts, beoordeelden de verscheidenheid aan bierstijlen en kozen hun favorieten.

De Haarlemse craftbier brouwerij Jopen heeft voor hun Mooie Nel IPA, internationaal bekend als Jopen North Sea IPA, het goud uitgereikt gekregen. Voor de Meininger’s International Craft Beer Award 2018 werden 24 bieren uit Nederland ingezonden. De bieren werden beoordeeld op uiterlijk, geur, smaak en drinkplezier. Jopen Mooie Nel IPA scoorde hoog op smaakintensiteit en is volgens de jury mooi in balans qua hoppig-, bitter- en fruitigheid.

Veelvuldig bekroonde IPA

Jopen Mooie Nel IPA haalde ook begin dit jaar zilver binnen tijdens de Dutch Beer Challenge 2018. Bovendien werd het Jopenbier in 2015 verkozen tot ‘Het beste bier van Nederland’ en twee jaar op rij bekroond met goud tijdens de Dutch Beer Challenge. In 2016 werd de veelvuldig bekroonde IPA benoemd tot ‘European Revelation’ tijdens de Brussels Beer Challenge. En tot slot won het bier in 2017 een bronzen European Beer Star en claimde de titel ‘Country Winner’ tijdens de World Beer Awards. Daar mag sinds vorige week dus nog een internationale onderscheiding aan toegevoegd worden.

Brouwerij Jopen

Jopen is ontstaan vanuit de gedeelde droom om de Haarlemse brouwtraditie in ere te herstellen. Het biermerk heeft met de opening van de Jopenkerk Haarlem (brouwerij, grand café en restaurant) Haarlem weer terug op de kaart gezet als bruisende brouwersstad. Jopen stelt hoge eisen aan kwaliteit en creëert originele craft bieren. Inmiddels is Jopen drie vestigingen rijker en de divine beers van Jopen vinden zowel nationaal als internationaal hun weg naar liefhebbers. Jopen, van lokaal craft bier naar craft bier van wereldformaat.

Ontdek hier meer over Jopen Bier en de bieren van deze Haarlemse brouwerij!