Vier gouden plakken op rij voor Breugem

7 april 2018 om 07:19

Breugem bieren vallen in de smaak. Behalve een aantal onderscheidingen bij diverse nationale en internationale wedstrijden afgelopen jaren, spreekt vooral het feit dat Breugem vier opeenvolgende jaren goud heeft bemachtigd tijdens de Dutch Beer Challenge boekdelen!

Kracht Hout

Het begon allemaal in 2015, waar Kracht Hout, een krachtige Quadrupel met Palo Santo hout, de gelukkige winnaar was van hoogste plek in de categorie Innovatie/ Speciaal: Speciaal

Dark IPA

In 2016 was dit voor de Dark IPA; een black IPA met een hoge bitterheidswaarde en een strakke smaak. Gedryhopt met maar liefst 8 kg Soraci Ace (voor 20 HL) voor het perfecte aroma.Voorts wist Kracht Hout in 2017 wederom goud te pakken. Deze keer in de categorie Innovatie/Speciaal: Houtgelagerd.

Heet & Stout

Ten slotte heeft Heet & Stout dit jaar goud gekregen in de categorie Innovatie/ Speciaal: Speciaal meer dan 6%. Saillant detail is dat er tot voor kort maar 500 liter van dit bier gebrouwen is.

Het bier vormde de aftrap van het zogenaamde ‘Fresh Beer Project’ en werd, uitgezonderd 150 gelimiteerde flessen van 750 ml, volledig afgevuld op fust voor een select aantal biercafés.

Uiteraard pakt Brouwerij Breugem nu door. Er wordt alles op alles gezet om iedereen snel te voorzien van dit heerlijke en bijzondere bier. De verwachting is dat dit met goud bekroonde bier begin mei weer verkrijgbaar is.