Bijzonder bier en vinyl tijdens het eerste Goorse SpeciaalBierfestival

28 januari 2018 om 08:00

Na het oprichten van het Goorse Speciaalbier Gilde werd het tijd voor een eigen bierfestival in Goor. De eerste editie van het Goorse Speciaalbierfestival vindt maandag 2 april plaats op het plein bij Bar Bistro d’Olde Smidse. Je kunt je hier Tweede Paasdag als bierliefhebber meer dan goed vermaken!

Bier en vinyl

Op het Goorse Speciaalbierfestival ontdek je de beste muziek van vinyl en de mooiste bieren van de tap. Veertien brouwers uit binnen- en buitenland verwennen je hier met mooie en bijzondere brouwsels. De organisatoren, Glenn Begieneman van het Bar Bistro d’Olde Smidse en Arjan Voortman van drankenspeciaalzaak Mitra, willen de mensen zo kennis laten met meer dan alleen Pils.

Tweede Paasdag

Goor staat op Tweede Paasdag a jaren in het teken van het Big Band Festival. Daar heeft de organisatie slim gebruik van gemaakt en vroeg het Big Band Festival om toestemming deze dag ook te reserveren voor bierliefhebbers, en daar werd al snel mee ingestemd. Het sluit natuurlijk ook mooi op elkaar aan, muziek & bier! De twee festivals kunnen elkaar zo mooi versterken op een dag waarop vele honderden bezoekers de stad bezoeken.

Het concept is simpel: bij de ingang naar d’Olde Smids koop je voor €3,- een proefglas. Koop ook direct een aantal munten á €2,- per stuk en je kan zo doorlopen naar het bierplein. Daar staan de veertien brouwers te wachten tot jij een muntje komt inleveren voor een glas vol bier. Er is voor ieder wat wils en de brouwers vertellen graag over hun bieren!

[Afbeelding: Tubantia]