Gooisch BierFestival meteen een groot succes!

27 september 2017 om 08:00

Zondag 24 september was het Marktplein in Hilversum omgetoverd tot festivalterrein van het eerste Gooisch BierFestival. Bier, food en muziek waren de ingrediënten voor een spontaan dorpsfeest in Hilversum.

Grote opkomst

Een fantastische sfeer op het plein voor foodhall Mout met prachtig weer en 30 speciaalbieren op tap zorgde ervoor dat het Gooi massaal op de fiets naar de markt was gekomen om het bier van Nederlands kleinste brouwerijen te proeven.

Het animo voor het BierFestival verraste organisator Gooische Bierbrouwerij. Er kwamen ruim 5.000 bezoekers van binnen én ver buiten Hilversum. Bieren met prachtige namen als ‘Saens Zoentje’ (brouwerij Breughem) ‘FF lekker met je bek in het zonnetje’ (brouwerij Uiltje), ‘Langharig Tuig’ (Van Moll), ‘Gluiperd’(Hommeles uit Houten),  ‘400 Volt Vanille’ (Eindhovense Stadsbrouwerij), ‘Bock by Dope Demand’ (Oproer uit Utrecht), ‘GTI-mperial’(Brouwschuur uit Weert) en ‘Waterwolf’(Hoop uit Zaandijk) vonden gretig aftrek bij het Gooische publiek. Gooisch Bierfestival 2017

Op naar volgend jaar

Organisator Guido de Wit ‘Wij wisten wel dat het Gooi van een feestje houdt, maar er kwamen opvallend veel ervaren bierfestivalgangers uit het binnen- en buitenland.’  Arjanneke van den Berg vervolgt ‘Fantastisch om te zien dat je met 40 vrijwilligers een prachtig evenement kan neerzetten’. Een goede reden om het volgend jaar nog eens dunnetjes over te gaan doen.

(foto Rick Mandoeng Fotografie)