Golden Koeman in de Spaanse schappen!

22 december 2017 om 08:00

In Barcelona kan je de Golden Koeman al een tijdje bestellen, maar sinds kort is het Koeman-bier ook in de grootste supermarktketen van Spanje verkrijgbaar.

Door Frouke van Loo

25 jaar

Het nieuwste bier van brouwerij La Lenta uit Igualda, Spanje werd zo’n 6 maanden geleden geboren. FC Barcelona vierde de 25 jaar sinds het het historische doelpunt van Ronald Koeman in het Wembley stadion. De club won dankzij doelpunt de eerste Europa Cup I uit zijn geschiedenis. En bij dit jubileum hoorde natuurlijk een speciaal bier!

Golden Koeman

Het bier is een Golden Ale, maar dat is niet de enige reden dat het bier ‘Golden’ genoemd is. Behalve het historische doelpunt, was ook het commentaar van de radioverslaggever er één voor in de boeken. In het Catalaans gilde hij vol enthousiasme “Gol d’en Koeman!” in de microfoon, en dat is door vele fans nog lang niet vergeten.

Verkrijgbaar

Brouwerij La Tente verkocht het bier al in diverse horecagelegenheden rondom het stadion van FC Barcelona. Supporters ontmoeten elkaar hier voor de wedstrijden en kunnen de Golden Koeman zeker waarderen. Vooral de oudere ontvangen het Koeman-bier met open armen. Sinds kort is het bier nu ook in de schappen van Caprabo te vinden!

Heb jij dit bier al gedronken? Laat ons dan hier weten wat jij er van vindt!