Gevelbier-actie voor Historisch Museum Haarlem

22 oktober 2013 om 16:02

HAARLEM – De Jopenkerk en Historisch Museum Haarlem nodigen iedereen die de Haarlemse geschiedenis een warm hart toedraagt uit om in het weekend van 25-27 oktober het speciale Gevelbier te komen proeven in de Jopenkerk. Een glas blond Jopen Gevelbier kost 5 euro. De helft van de opbrengst gaat naar de actie Stadsmuseum Haarlem bouwen we samen. Draag je steentje bij!

Stadsmuseum Haarlem Het Historisch Museum Haarlem staat voor een nieuwe uitdaging in haar ruim twintigjarige bestaan. Tot nu toe heeft onze historisch rijke provinciehoofdstad het met een klein historisch museum moeten doen. Nu het museum over meer dan tweemaal zoveel expositieruimte beschikt, komt daar verandering in. Met de extra ruimte wil het museum de Haarlemmers en andere bezoekers veel beter van dienst zijn en eindelijk de geschiedenis van de stad de aandacht geven die zij verdient.

Het museum heeft een plan ontwikkeld waarmee het de toekomst in kan, en wel als Stadsmuseum Haarlem. In het museum komen het verleden en heden van Haarlem en Zuid-Kennemerland bij elkaar in een moderne, interactieve opstelling. Daarnaast komt er een museumcafé, een winkel en educatieruimte. De ambitie is om samen met de Haarlemmers, jong en oud, de stadsgeschiedenis voor de toekomst te bewaren. Om het Stadsmuseum Haarlem te realiseren is geld nodig, Daarom vraagt het museum u om mee te bouwen door aankomend weekend naar de Jopenkerk te komen voor een glas Gevelbier.
Andere mogelijkheid is om één of meerdere gevelstenen te kopen.

Meer informatie over de Gevelbier-actie:
Soort Jopen bier: blond Smaak: licht fruitig en fris. Alcoholpercentage: 7%
Actieperiode: vrijdagavond 25 oktober vanaf 17 uur tot en met zondagavond 27 oktober 2013
Locatie: Jopenkerk, Gedempte Voldersgracht 2, Haarlem.
Openingstijden: van 10:00 uur ’s ochtends tot 01:00 uur ’s avonds
Meer informatie over de Jopenkerk

Bron: www.historischemuseumhaarlem.nl