Vijf genomineerden voor de Gouden Pint 2018

5 januari 2019 om 08:00

Elk jaar wordt de Gouden Pint uitgereikt aan personen of initiatieven die op positieve wijze wat hebben betekent voor de Nederlandse biercultuur. Er zijn vijf genomineerden. De winnaar wordt bekend gemaakt op zondag 13 januari bij Oproep Brewpub in Utrecht.

De genomineerden:

Fedor Vogel – Schrijver en uitgever van Bier! Magazine en Brouw! Magazine. Standvastig en informatief met tastbare uitgaves in een digitale wereld.

Lekkerste Bockbier van Nederland – Al bijna 20 jaar een unieke consumentenverkiezing voor het lekkerste bockbier van Nederland.

BeerGeeks – Een online community die in 5 jaar tijd is uitgegroeid tot een groep van ruim 10.000 leden. Altijd kritisch, soms op het randje, maar met het hart op de juiste plaats – oa. met hun belangeloze inzet voor de Stichting ALS.

Sander en Ronald van de Streek – Innovatief en gedurfd met visie voor een toekomst waarin alcoholvrij bier een steeds grotere rol gaat spelen. Niet voor niets is hun Playground Non Alcoholic IPA uitgeroepen tot European Revelation op de Brussels Beer Challenge 2018.

Ewald Arts – Ewald is oprichter Bier&cO. Voor zijn pioniersgeest die er mede voor gezorgd heeft dat Nederlanders kennis konden en nog steeds kunnen maken met een groot aanbod aan niet-Nederlandse bieren.

De juryleden zijn: Rob Alphenaar (voorzitter Alliantie Biertapperijen), Peter van der Arend (eigenaar Morebeer Amsterdam), Hanneke van het Ende (bestuurslid StiBON), Uwe Kalms (secretaris Nederlands Gilde der Biersommeliers), Yu Mey Kwee (voorzitter Bierbitches), Michel Ordeman (voorzitter CRAFT), Gaius Voute (Stichting Geniet en Geef, winnaar 2017) en Rianne Joosse (juryvoorzitter).