Geniet je gek bij Rigters Bierfestival in Buurse!

28 mei 2018 om 08:00

Mooie bieren, gepassioneerde bezoekers en een fijne locatie. Het zijn maar een aantal ingrediënten die je nodig hebt voor een geslaagd bierfestival. Ook de brouwers van Rigters uit Buurse hebben een mooi recept samengesteld voor hun eigen bierfestival. 2 juni kun je hier je bierhart ophalen!

Rigters Bier

Je bent als craft beer brouwerij tegenwoordig niet alleen meer content met goede bieren, nee een festival hoort er ook bij.  Stanislaus heeft zijn eigen festival, Van Moll heeft zijn eigen festival en nu ook Rigters uit Buurse. 

Deze brouwerij timmert al geruime tijd aan de weg met mooie bieren zoals Better Together, Poar Neem, Lust, Pitch Black en I Like Big Hops om er maar een paar te noemen. Vanaf 2 juni hebben zij de volgende stap uitgevoerd en dat is dus hun eigen festival. Van 12:00 tot 19:00u bij de Hooge Esch in Buurse. Een locatie waar je niet alleen goed kan genieten van de bieren en het weer, maar waar je de jongere bezoekers ook even hun gang kunt laten gaan in de speeltuin. 

Lokale helden

Rigters presenteert deze dag natuurlijk hun eigen bieren, maar andere brouwerijen mogen natuurlijk niet ontbreken. Deze eerste editie richt zich voornamelijk op de lokale helden wat voor de liefhebber prachtige bieren betekend. Vooralsnog zijn de volgende brouwers bekend gemaakt: Stanislaus Brewskovitch , Eanske, Yellow Moon, Brouwersnos, Black Baron Beer & Spirits, IV: Uur en Filantroop.

In totaal tien brouwers die goed zijn voor meer dan dertig verschillende bieren. Je kunt je zaterdagmiddag natuurlijk slechter besteden! Ook aan eten en ambience is er tijdens het Rigters Bierfestival geen gebrek!

Voor meer informatie over tickets, parkeergelegenheid, foodstands en openingstijden ga je naar de eventpagina op Facebook! 

Door Frank Schonewille