Geniet & Geef 2018 voor KiKa haalt recordopbrengst op!

2 november 2018 om 08:42

Stichting Geniet & Geef presenteert sinds 2012 ieder jaar een bijzonder bier gebrouwen door de beste brouwers van Nederland. De opbrengst van de verkoop van dit bier komt volledig ten goede aan het goede doel KiKa, Kinderen Kankervrij. Dit jaar is er een recordopbrengst van maar liefst €122.150,- binnengehaald!

Kinderen Kankervrij

Sinds het begin van de actie in 2012, heeft Geniet & Geef ondertussen meer dan €500.000,- opgebracht voor KiKa. Het bier van 2018 werd gebouwen door Brouwerij ’t IJ werd vanaf 7 september dit jaar, door ruim 180 horecagelegenheden op tap verkocht en is bij Mitra Slijterijen en Albert Heijn op fles verkrijgbaar.

De Amsterdamse brouwers hebben een smakelijk Blond bier gebrouwen met 6,2% alcohol, hinten van vanille en een licht tintelende afdronk. Een smakelijk, fris Blond bier waar men flink van heeft genoten! In totaal werd tweemaal 78 hectoliter gebrouwen, verwijzend naar het percentage kinderen dat op dit moment geneest van kanker. Deze hoeveelheid heeft het recordbedrag van €122.150,- opgebracht. Prachtig!

Geniet & Geef is een jaarlijkse actie geïnitieerd door Bier&cO. De opbrengst wordt ingezet voor nieuwe onderzoeken en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker. Hiermee wordt voor de kids met deze verschrikkelijke ziekte gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Frits Hirschstein, oprichter van KiKa, nam afgelopen week de cheque van dit jaar in Amsterdam in ontvangst. “Samen streven we naar minder pijn en strijd, meer genezing en kwaliteit. Dit enorme bedrag levert daar een grote bijdrage aan. We zijn Stichting Geniet & Geef, Brouwerij ‘t IJ en alle deelnemers heel dankbaar”, aldus Frits.

De beste brouwers voor KiKa

“Iedereen bij ’t IJ is heel blij en trots dat we dit jaar het Geniet & Geef bier hebben mogen brouwen”, aldus Patrick Hendrikse en Bart Obertop van Brouwerij ’t IJ. “We hebben heel veel leuke reacties op het bier gekregen en het is schitterend dat we met z’n allen ook zo’n hoog bedrag gegenereerd hebben”, aldus Bart.

Patrick Hendrikse: “We zijn door al onze leveranciers en afnemers gesteund bij het brouwen en verkopen van dit bier. Iedereen heeft met veel plezier met ons meegewerkt, het resultaat is een echte teamprestatie!”

Indrukwekkend en ontroerend tegelijk

Gaius Voûte, bedenker en voorzitter van Stichting Geniet & Geef, is ontroerd door de recordopbrengst. “Bij de presentatie op 6 september 2018 veilde Art Rooijakkers het eerste glas Geniet & Geef bier voor € 600 en de eerste doos met 24 flessen voor een recordbedrag van € 2.250. Dat waren beide al nooit eerder vertoonde resultaten. Om nu te mogen vaststellen dat de hele actie, en iedereen die daar een bijdrage aan heeft geleverd, records heeft gebroken en er inmiddels ruim een half miljoen euro voor KiKa is opgebracht is indrukwekkend en ontroerend tegelijk.”

Op de foto zie je van links naar rechts Frits Hirschstein, Tim Hendriks, Gaius Voûte, Bart Obertop en Raymond Slootweg. Trotse heren met een prachtig bedrag voor KiKa in de hand. Mooi wat bier kan doen!