Geniet & Geef 2018 vanaf 10 september in de winkel!

7 september 2018 om 08:00

Donderdag 6 september werd door tv-presentator Art Rooijakkers de eerste doos met 24 flessen Geniet & Geef bier voor KiKa geveild. Vanaf dat moment is het bier bij ruim 170 cafés verkrijgbaar van de tap, en vanaf maandag 10 september ook in de winkels van Albert Heijn en Mitra drankenspeciaalzaken.

Bier voor Kika

“De momenten waarop je geniet maken je ervan bewust hoe goed je leven is. Daarom zijn dit ook de beste momenten om stil te staan bij het lot van mensen die minder geluk hebben. De doelstelling van Geniet & Geef is dan ook om deze genietmomenten om te zetten in geefmomenten.”

Geniet & Geef is een jaarlijkse actie geïnitieerd door Bier&cO waarbij vooral horecaondernemers geld inzamelen voor Stichting KiKa, Kinderen Kankervrij. De opbrengst van het bier, dat ieder jaar door een andere brouwerij wordt gebrouwen gaat, na aftrek van de vaste kosten, volledig naar de stichting. Sinds de start in 2012 heeft Geniet & Geef reeds ruim €380.000 opgebracht. Ook dit jaar wordt daar zonder twijfel weer een heel mooi bedrag bij opgeteld!

De veiling door Art Rooijakkers afgelopen donderdag, volgde direct aansluitend op de landelijke lancering van de actie die plaatsvond in Het Blauwe Theehuis. Deze locatie in het Vondelpark in Amsterdam is de nieuwe bierspot van Brouwerij ’t IJ en een prachtige plek om deze mooie actie af te trappen. Om 18.00 uur werd daar het eerste vat aangeslagen en is het bier vanaf dat moment ook bij meer dan 170 Nederlandse cafés van de tap te bestellen. De eerste doos bier ging tijdens de veiling voor maar liefst €2.250,- van de hand. Een mooi begin van de actie!

Geniet & Geef ook

Het aantal hectoliters dat per jaar wordt afgevuld is afhankelijk van het percentage kinderen dat op dat moment geneest van kanker. Het eerste jaar was dit nog 76%, ondertussen is dat gelukkig gestegen naar 78%. Met deze actie en de onderzoeken die KiKa financiert, wordt er naar gestreefd om in 2025 een genezingspercentage van 95% te realiseren. Sinds 2016 wordt er twee keer het aantal hectoliters gelijk aan het genezingspercentage gebrouwen. Dit is zo gegroeid doordat ook Albert Heijn en Mitra drankenspeciaalzaken zijn aangesloten, en de flessen bier in de winkels verkopen.

Met de verdubbeling van het aantal hectoliters wil de Stichting Geniet & Geef jaarlijks een nog hoger bedrag voor KiKa ophalen. De steun van Nederlandse Horeca, slijterijen en supermarkten is dan ook hartverwarmend te noemen. Zoals gezegd schenken meer dan 170 Nederlandse horecagelegenheden de helft van dit speciaal voor de actie gebrouwen bier van de tap, de andere helft wordt dus in flessen verkocht in winkels van Albert Heijn en Mitra drankenspeciaalzaken voor €2,99 per fles van 33cl. Zo kun jij dus op diverse manieren bijdragen aan deze actie!

Geniet & Geef app

Het Geniet & Geef bier van 2018 is gebrouwen door Brouwerij ’t IJ. De Amsterdamse brouwers hebben een smakelijk Blond bier gebrouwen met 6,2%. Je ontdekt hinten van vanille en een licht tintelende afdronk. Een smakelijk, fris Blond bier waar je absoluut van zult genieten! Wil je zien waar het bier getapt wordt en per fles verkrijgbaar is? Download dan de Geniet & Geef app!

Meer weten over deze actie? In de onderstaande video ontdek je meer!