Gebrouwen door Vrouwen brouwt nieuw bier met zeewier

17 april 2018 om 08:00

Volgende week lanceert Gebrouwen door Vrouwen een nieuw bier! Zondag 22 april is Zonnig Zeewit de ster van de dag tijdens de presentatie bij beachbar Aloha in Wijk aan Zee.

Nederlands zeewier

Het nieuwe bier van de Amsterdamse brouwerij Gebrouwen door Vrouwen heeft de naam Zonnig Zeewit gekregen. Deze beachy White Ale met 50% tarwemout is op smaak gebracht met zeewier. De kelp die aan het bier zijn toegevoegd zijn geplukt uit de Nederlandse Noordzee. Kelp is de grootste vorm van zeewier. Het wordt zo groot dat het gigantische onderwaterbossen kan vormen, genoeg ruimte dus om het als ingrediënt te verwerken. Leuk weetje: kelp is ontzettend rijk aan vitamines en mineralen. Vooral de hoeveelheid jodium is kenmerkend voor dit plantje.

Zeewier is de laatste tijd veel in het nieuws en wordt gezien als belangrijke toekomstige grondstof voor voeding en biobrandstof. Een deel van de opbrengst van Zonnig Zeewit wordt gedoneerd aan het project “Zee Boerderij IJmond“. Het doel van dit project is om een zeewierboerderij te realiseren om de vervuiling van de Noordzee tegen te gaan en te onderzoeken hoe zeewier als grondstof gebruikt kan worden.

Beachbar Aloha

Zonnig Zeewit wordt zondag 22 april vanaf 15:00u gepresenteerd tijdens de lancering bij Beachbar Aloha in Wijk aan Zee. De duurzame bedrijfsvoering van Aloha past goed bij dit milieubewuste bier, het bier zal hier de eerste maand ook exclusief verkrijgbaar zijn. Dat is met deze zonnige lentedagen natuurlijk helemaal geen straf! De gebruikte Simcoe hoppen maakt van dit bier een mooie voorbeeld van de categorie Fris & Fruitig. Met 3,8% alcohol heerlijk fris en doordrinkbaar en perfect om van te genieten op een zonnig terras!

Gebrouwen door Vrouwen

Gebrouwen door Vrouwen is ontstaan als hobby van twee Amsterdamse zussen Do en Tessel. Zij begonnen in 2013 met het brouwen van bier, gewoon thuis in een pan van 35 liter. Met vallen en opstaan hebben ze zich het brouwproces eigen gemaakt en nu weten ze precies hoe ze een fris, zoetig en smaakvol bier kunnen maken.

Heb jij de bieren van Gebrouwen door Vrouwen reeds gedronken? Als gediplomeerd Bierista kun je ze hier beoordelen!