Dit Geboortebier smaakt naar beschuit met muisjes!

30 april 2018 om 08:00

Vanaf half mei kun je de geboorte van een nieuw mensje vieren met een bier dat smaakt naar beschuit met muisjes! Brouwerij Stijl lanceert dan namelijk hun nieuwe Geboortebier en laat je de bijzondere mix tussen bier en het zoete beleg ontdekken.

Beschuit met muisjes

Wie kent het niet, de oerhollandse traditie om beschuit met muisjes te eten wanneer er weer nieuw leven op de wereld is gezet. Roze muisjes voor meisjes en blauw muisjes voor jongens. Natuurlijk kun je deze beschuitjes prima combineren met een smaakvol bier maar je hebt waarschijnlijk nog nooit een bier gedronken waar deze muisjes ook daadwerkelijk aan zijn toegevoegd. Brouwerij Stijl uit Almere brengt daar dit jaar verandering in met de lancering van hun Geboortebier.

Brouwerij Stijl

Brouwerij Stijl is een familiebrouwerij uit Almere gedreven door de familie Geraads. Brouwer Raymond is tevens bierkeurmeester en Anneke is het creatieve brein achter de schermen. Sinds 2015 brengen zij bieren met stijl op de markt, vandaar ook de naam Brouwerij Stijl.

De bieren van deze brouwerij worden aan de hand van traditionele bierstijlen gebrouwen, maar krijgen altijd hun eigen twist. Dit moet echter geen extremiteit zijn, maar juist een mooie toevoeging aan het bier. Die twist is vaak een bijzonder ingrediënt zoals ook deze keer weer het geval is.

Geboortebier

Vanaf de tweede week van mei wordt het bier uitgeleverd aan bier- en babyspeciaalzaken in heel Nederland. Ook dit keer dus weer een bier met een bijzonder ingrediënt. Of beter gezegd ingrediënten, er is namelijk gebruik gemaakt van beschuit met muisjes. Verwacht zoete aroma’s en smaken die gebalanceerd worden door de geur en smaak van gebrande mouten. Een doos van dit bier bestel je hier! Je betaalt zo’n €50 voor 24 flesjes.

Andere bieren van Brouwerij Stijl zijn bijvoorbeeld de Dennentoppen Blond en het Utopia Eilandbier met brandnetels. Bij Brouwerij Stijl krijg je dus altijd iets bijzonders!

[Afbeelding: Brouwerij Stijl]