Frontaal is er bijna en neemt je mee op hun avontuur!

11 november 2018 om 08:15

Brouwerij Frontaal uit Breda is keihard aan het werk de beoogde €800.000 euro voor de gloednieuwe bierbrouwerij bij elkaar te krijgen. En dat lijkt ze toch behoorlijk te gaan lukken! De eerste €500.000 is al binnen, en je hebt nog iets meer dan twee weken om nog te investeren.

Om de onwijze groei die de brouwerij uit Breda de afgelopen drie jaar heeft doorgemaakt, door te pakken verhuizen zij van het STEK! terrein naar de oude snoepfabriek De Faam. Daar willen zij een kanjer van een brouwerij mét proeflokaal bouwen. Om die plannen te realiseren starten zijn zij woensdag 29 augustus met een crowdfundingscampagne gestart. En niet zomaar een crowdfunding, je koopt namelijk heuse aandelen in de brouwerij!

Drie jaar geleden werd brouwerij Frontaal opgericht door Roel Buckens. Ieder jaar opnieuw werd de omzet verdrievoudigd. Zo begon de productie met 63 hectoliter in het eerste jaar, was dat in 2016 reeds 132 hectoliter en werd er in 2017 496 hectoliter bier gebrouwen. Voor 2018 wordt de hoeveelheid geschat op 1500 hectoliter. Dat is nog eens een behoorlijke groei te noemen! Logisch dus dat het tijd is voor een volgende stap.

Laatste loodjes

Met een aandeel in de brouwerij deel je mee in de winst, word je uitgenodigd voor de jaarlijkse ledenvergadering en het heuse Frontaal Fest. Als kers op de schuimkraag mag je overal rondstrooien dat je mede-eigenaar bent van één van de hardst groeiende en innovatie brouwerijen van Nederland.

De eerste €500.000 is dus binnen dankzij ruim 400 investeerders. Máár het doel van €800.000 is nog een eindje weg. Toch zijn de laatste loodjes meer dan de moeite waard. Als er meer dan €500.000 wordt opgehaald, wordt de collectie houten vaten van Frontaal uitgebreid en gaan zij een project met bieren van gemengde gisting opzetten. Daarnaast wordt er dan ook een centrifuge aangeschaft, wat nog meer bier en een stabieler product oplevert. Een mooi doel voor het laatste stuk van de crowdfundingcampagne dus!

Frontaalplezier

Zaterdag 17 november kun je vast voorgenieten van het Frontaalplezier tijdens de tweede editie van de Frontaal pop-up bar. De eerste keer stonden er een paar honderd man voor de neus, meer dan de brouwers hadden durven hopen. Daarom gaan zij deze keer iets later open en iets eerder dicht: van 15:00 t/m 21:00u ben je van harte welkom! Er is muziek, foodtrucks en een hele hoop bierplezier!

Er worden ook rondleidingen naar de nieuwe locatie georganiseerd. Daar kun je 17 november om 16:00 en 18:00 bij aansluiten. Op de Facebookpagina van Frontaal blijf je op de hoogte!