Fortbrouwerij Duits & Lauret valt in de prijzen in Japan!

18 september 2018 om 08:05

Fortbrouwerij Duits & Lauret heeft tijdens de Japanse ‘International Brewers Competition’ in Yokohama twee bronzen medailles toegewezen gekregen. En daar zijn ze natuurlijk apetrots op!

Grootste Aziatische bierkeuring

De Japanse ‘International Brewers Competition’ is de grootste Aziatische bierkeuring en daarnaast een van de vier grootste bierkeuringen ter wereld. De deelnemers zijn dan ook van wereldklasse! De jury wordt gevuld door wereldse bierkeurmeesters die hun bevlogen oordeel uitspreken na het blind proeven van de ingezonden bieren. 

Tijdens deze Japanse competitie zijn de Winterstout en de Biere de Garde Brune van Fortbrouwerij Duits & Lauret bekroond met een bronzen medaille in de categorie ‘Export Stout’ en ‘Belgian Style Dubbel’.

Winnende bieren

De Winterstout is een bier dat zich door de uitgesproken smaken en volheid leent om te genieten tijdens de donkere dagen van het jaar. Culinair gezien is het bier het hele jaar interessant vanwege de mooie combinaties die te maken zijn met bijvoorbeeld uitgesproken blauwschimmelkazen en desserts met chocolade. De categorie waarin het bier van Duits & Lauret gescoord heeft is de ‘Export Stout’. Een stijl die zich kenmerkt door sterke koffie- en karameltoetsen en een mooie bitterheid, gevolgd door een volmondige en verwarmende afdronk.

De Biere de Garde Brune van Duits & Lauret is een echt bewaarbier. Mits onder goede omstandigheden bewaard, ontwikkelt dit bier zich met prachtige fruitige geuren en een subtiel Portachtig karakter. De bewaaromstandigheden op Fort Everdingen zijn hier ideaal voor.

Fortbrouwerij Duits & Lauret

Het is niet de eerste keer dat de Fortbrouwerij prijzen in de wacht sleept. Bij grote keuringen zoals de Brussels beer challenge en de Dutch beer challenge vallen de bieren regelmatig in de prijzen. Ook in Japan werden al eerder medailles behaald.

Heb jij deze bieren als een geproefd? Hier kun jij je oordeel geven!