Foeders uit Amsterdam wint de ‘Gouden Lambiekstoemper’!

27 november 2017 om 11:00

De Gouden Lambiekstoemper wordt ieder jaar door de Belgische bierproeversvereniging ‘De Lambikstoempers’ uitgereikt aan een horecazaak die volgens de jury op de best mogelijke manier extra aandacht heeft besteed aan lambiekbieren zoals Oude Geuze, Oude Kriek, faro’s enzovoort. Dit jaar mocht het Amsterdamse Foeders de prijs in ontvangst nemen!

Foeders Amsterdam

Bij Foeders in de Amsterdamse Pijp ben je aan het juiste adres voor bier dat met passie geschonken wordt. Vanuit 33 tapkranen worden dagelijks klassiekers en ambachtelijke bieren van kleine brouwerijen geschonken. De focus ligt daarbij op Belgische en Nederlandse bieren. De bieren die zij tappen zijn van brouwers waar Foeders een persoonlijke band mee heeft. Van enkele kranen op de wisseltaps worden internationale bieren getapt. Ook van buiten Europa mis je bij Foeders geen enkel bijzonder bier!

De naam ‘Foeders’ is uiteraard niet zonder reden gekozen. De grote voorliefde voor lambic-, geuze-, Vlaams rode en Vlaams bruine bieren hebben het tot deze naam gebracht. Dit zijn bieren van spontane en gemengde gisting en worden gerijpt op grote houten vaten. Deze houten vaten heten foeders. En voilà, de naam was geboren!

De Gouden Lambiekstoemper

Zondag 26 november werd voor de achtste keer de Gouden Lambiekstoemper uitgereikt aan de horecazaak die volgens de jury het meeste aandacht besteed heeft aan lambikbieren. Dat was dit jaar dus Foeders!

Op de tweede plaats eindigde De Kluis in Buizingen. Ook hier kan men altijd terecht voor een goed glas Oude Geuze of Oude Kriek, of lambik. De derde plaats ging dit jaar naar Restaurant 3 Fonteinen te Beersel, ook garant voor een zeer mooi aanbod aan spontane gistingsbieren en bieren van brouwerij 3 Fonteinen!

Tot slot ging de eervolle vermelding dit jaar naar Den Herberg in Buizingen. Behalve een mooi aanbod aan spontane gistingsbieren uit het Pajottenland en de Zennevallei zijn zij dit jaar zelf ook beginnen experimenteren met het maken van hun eigen lambiekbier!