De flesjes van Alfa Bier krijgen hun verdiende update

9 maart 2018 om 08:00

De Limburgse bierbrouwerij Alfa lanceert een nieuwe bierfles. Deze nieuwe flesjes gaan het oude, herkenbare Alfa flesje vervangen. Dat betekent minimaal acht miljoen nieuwe flesjes, de oude worden uiteraard gerecycled. 

Alfa Bier

Alfa Bier is een trotste familiebrouwerij in het diepe zuiden van ons land. Sinds 1870 is de bierbrouwerij van de familie Meens gelegen in het landschapspark De Graven in Limburg. Door de ligging in dit heuvelachtige en vooral heel mooie gebied, acht de familie zich sinds de oprichting van de brouwerij verplicht zo duurzaam mogelijk om te gaan met grond- en hulpstoffen. Daarom werkt de brouwerij alleen met 100% groen gas en groene stroom.

Eigen waterbron

Alfa Bier beschikt als als een van de weinige Nederlandse brouwerijen over officieel erkend eigen bronwater. Deze waterbron is zo’n 6000 jaar oud en bevindt zich op 152 meter diepte. Het water gaat direct vanuit de bron de brouwketel in. Een waterbron als deze is waardevol en daar mag dan ook niet eindeloos water aan onttrokken worden. Om dit in de hand te houden heeft ieder flesje zijn eigen nummer. Ook de nieuwe flesjes worden voorzien van deze nummering; de Alfa-code.

Nieuwe Alfa flesjes

Directeur van de brouwerij Harry Meens zegt dat Alfa met de introductie van de nieuwe fles vanaf nu meer aan marketing gaat doen. “Onze focus was altijd gericht op het brouwen van een goed bier. Nu we dat al jaren sterk hebben staan kunnen we met de nieuwe fles een inhaalslag maken.”

De ontwerper van het nieuwe model heeft zich laten inspireren door een tachtig jaar oude fles van de toenmalige Meens Bierbrouwerij, waarvan nog maar één exemplaar in de brouwerij aanwezig is. De naam Meens van het familiebedrijf komt uiteraard weer terug op de nieuwe fles. Daarnaast verwijst de rode letter A naar het medaillon van tante Wies (1913-2009) die tot op 96-jarige leeftijd iedere morgen het Alfa-pils proefde en keurde.

De nieuwe fles wordt komende week in Limburg geïntroduceerd, daarna is de rest van Nederland aan de beurt.