Vier keer feest voor Brouwerij Breugem uit Zaandijk

24 november 2017 om 08:15

Breugem bieren vallen in de smaak! In één week tijd werden zij drie onderscheidingen rijker tijdens twee afzonderlijke internationale events. Daarnaast zag brouwer en naamgever van het bier, Patrick Breugem, zondag 19 november Abraham! Vierwerf hulde! 

Zilver voor Asian White

Tijdens de Kraft Roku, de Poolse Craft Beer Competitie, die 17 november jl in Poznan werd gehouden, heeft Breugem’s Asian White in de categorie ‘White Beer with extra ingredients, Beer with spices’ een zilveren medaille gewonnen. Het betreft een fris zomerbier met een alcoholpercentage van 4,6% Strak van smaak met kruidige nadronk door gebruik van Galanga wortel & Djeroek Poeroet. Ideaal bij de Aziatische dis.

Goud voor de bock en brons voor de IPA

Verder was er deze week mooi nieuws uit Gent! Tijdens de Brussels Beer Challenge heeft Breugem twee awards gewonnen: Goud voor de Saense Bock in de categorie ‘Lager: German-Style Dunkel Bock/Doppelbock’ en voor de Saense IPA was brons weggelegd in de categorie ‘Pale & Amber Ale : Pacific IPA’.

De Saense Bock, al jaren vaste prik in het herfstseizoen gebrouwen door Breugem, is een traditioneel ondergistende bock met een volle body en een licht geroosterde smaak. Hoewel de Bock traditioneel aan de herfst is verbonden blijft het een heerlijk bier totdat eind maart de zomertijd weer aanbreekt.

Een bier dat al jaren goed ontvangen wordt door een groot publiek is nu bekroond met Brons. De Saense IPA is een goed doordrinkbare India Pale Ale met een fruitig en complex Amerikaans-Pacific hopkarakter.