Bierblogger Fabian Boot enthousiast over bieropleiding

16 juli 2018 om 11:00

Je kunt hem kennen van zijn online bierblog Biermetboot.nl, Fabian Boot. Hij vertelt hier over zijn bierige uitstapjes, gedronken bieren en ook events om te bezoeken slaat hij niet over. Natuurlijk wilde hij ook wel even proeven van de Bierista Bieropleiding. Fabian is enthousiast! 

Aanleiding

Ondanks zijn deelname aan de Stibon opleiding niveau 1, was Fabian meer dan bereid de Bierista Bieropleiding te volgen. “Ik ben heel benieuwd wat ik hier allemaal nog van kan leren”, aldus de bierkenner. Voor ons een mooie kans om de kennis van een beleerde bierliefhebber te testen en te zien wat hij nog allemaal van onze opleiding kan opsteken. En andersom een leuke manier om nog meer over bier te ontdekken. En dat is gelukt!

In zijn nieuwe blog vertelt hij over zijn ervaringen. En die delen wij graag met je!

Beginnen maar!

“Het kan bijna niet anders dan dat je wel eens hebt gehoord over de online bieropleiding van Bierista. Het aanmelden gaat erg eenvoudig. Je vult het formulier in en je kunt gelijk beginnen. Je krijgt namelijk na aanmelding gelijk de inloggegevens om van start te gaan. Na het inloggen is het overzichtelijk waar je naar toe moet om te beginnen met de lesstof. Kind kan de was doen.

Bierpakket

Een bieropleiding zonder bieren om te proeven is geen bieropleiding. Daarom krijg je bij de opleiding een pakket met bieren om te proeven. Het liefst zou je hier natuurlijk mee beginnen, toch zul je even moeten wachten op de bieren. Deze worden tussen de 5 en 10 dagen thuisgestuurd. De keuze van de bieren pakte voor mij goed uit, want van de 12 bieren had ik er 1 in mijn lijstje staan op Untappd (die ik dus al had gedronken). Kan ik weer lekker inchecken dus!

De lesstof

Zoals je weet heb ik vergelijkingsmateriaal wat betreft bieropleidingen. Onlangs heb ik examen gedaan voor Stibon 1 (waar ik overigens de uitslag nog niet van binnen heb) en dus is het niet gek dat ik bij het volgen van de Bierista bieropleiding de lesstof ging vergelijken met die van Stibon. Ik vond de lesstof van Bierista een stuk compacter. Je krijgt praktische informatie over o.a. het brouwproces, bierstijlen, proeven en hoe je bier moet serveren. Het hoofdstuk met daarin feiten en fabels vond ik ook grappig. Wist je bijvoorbeeld dat Witbier en Weizen niet zo heten vanwege de kleur, maar dat dit afstamt van ‘Weit’, dat tarwe betekent? Ik heb al een aantal mensen verrast met dit weetje. Hoe gaaf is het als je met zulke weetjes kunt opscheppen op verjaardagen?

Toetsen

Na elk hoofdstuk mag je deze afsluiten met een toets om te kijken of je goed hebt zitten opletten. Je krijgt voor deze vragen niet onbeperkt de tijd, want je ziet een timer aftellen. Ga dus niet multi-tasken als je de toets aan het maken bent, ik heb bij een aantal vragen gehad dat ik te weinig tijd had voor een vraag. Nog een tip: lees goed de vragen en antwoorden door, want sommige antwoorden lijken op elkaar.

Examen

Als je alle 12 hoofdstukken hebt gehad en je de toetsen hebt afgerond, ben je toe aan het examen. Hierbij krijg je 60 vragen over de lesstof uit alle hoofdstukken. Ook hier geldt weer: let op de tijd, want deze verschilt per vraag. Nadat je geslaagd bent voor het examen krijg je ook een heus diploma toegestuurd en mag je de titel Bierista op je CV zetten.”

Voor meer info en een leuke aanbieding voor de opleiding lees je verder op Fabian’s website!