Een exclusief Alkmaars bierkaasje in de maak!

27 mei 2018 om 08:00

In Alkmaar miste men nog iets. De kaas was er natuurlijk al, en het bier eigenlijk ook. Waarom dan geen combinatie van die twee? De tijd is gekomen, een Alkmaars bierkaasje komt eraan!

Van kaasstad naar bierstad

Alkmaar staat wereldwijd bekend als de stad van de Nederlandse kaas. Maar ook bier is aan flinke opmars bezig in het Noord Hollandse Alkmaar. Het perfecte moment dus om een kaas met bier te maken, want dat heeft deze stad dan weer niet. Nog niet. Want er is, as we speak, een exclusief Alkmaarse bierkaas in de maak!

Kaasspeciaalzaak De Kaasopslag en Brouwerij de Die hebben de handen ineengeslagen voor dit gezamenlijke initiatief. Het gaat dan om een echt Alkmaars bierkaasje, gemaakt met Alkmaars bier. Deze jong belegen kaas is bij de start van het kaasmaken gevuld het Dik Duyvel Blond bier van de Die. Dit bier is lichtzoet, en door de toevoeging van komijn krijgt de kaas zijn bijzondere smaak.

Alles voor de beleving

De bieren van Brouwerij de Die zijn al verkrijgbaar in de winkel van De Kaasopslag, en dat loopt bijzonder goed. De stap naar een combinatie was dan ook vrij logisch. “We zijn trots dat we hiermee Alkmaar weer iets bijzonders kunnen geven. Kaas en bier is een beleving”, aldus Erwin Rempt van de Die.

Kim Kruiver van De Kaasopslag is bijzonder tevreden met de kaas: ”ik ben altijd op zoek naar bijzondere en lekkere producten. Helemaal mooi als het dan een lokaal product is. Bier en kaas is sowieso al een goede combinatie, en nu zitten ze samen verwerkt in één product, een bierkaas is best bijzonder.”

De bierkaas is vanaf begin juni exclusief verkrijgbaar in de winkel van De Kaasopslag aan de Schoutenstraat 6 in de binnenstad van Alkmaar. Liever een flesje bier of een andere delicatesse? Dat kan uiteraard ook. Laat je inspireren in de winkel!