En het lekkerste bokbier van Nederland is …

17 oktober 2015 om 08:54

Wat is het lekkerste bokbier van Nederland? Die vraag wordt vandaag – zaterdag 17 oktober – beantwoord. Bij Burg Bieren in Ermelo bepaalt een jury van 144 bierminnende consumenten de winnaars in de categorie bokbier en de categorie zwaar bokbier.

Net na de middag begint de eerste voorronde. Om half twee volgt de tweede voorronde. Dit levert een selectie waaruit de beste achttien bieren overblijven. Die worden in de halve finale beoordeeld. Slechts zes bieren gaan door naar de finale voor de lekkerste bokbier van Nederland. Aan het eind van de middag wordt het lekkerste bokbier van Nederland bekend gemaakt.

De winnaars krijgen behalve eeuwige roem ook een certificaat als prijs. De titel Lekkerste Bokbier van Nederland is een garantie voor een boost van de verkoop. Vorig jaar won het bokbier van La Trappe de titel. Bij de zware bokken ging het goud naar Brok in de Keel van Brouwerij Rodenburg.

Uiteraard volgen we bij Bierista de ontwikkelingen in Ermelo op de voet. Zodra de jury zijn oordeel bekend heeft gemaakt, lees je daar meer over hier op de site.